Safire Mökki mainos

perjantai 3. tammikuuta 2020

Onnellista vuotta 2020

Vuosi vaihtui taas kuten aina ennenkin. Ja joulukin sujui joutuisasti.  Hyvässä seurassa kotona ja sopivasti veneilystä keskustellen kavereiden sekä sukulaisten kanssa. Toki joulun ja vuoden vaihteen aikana ehti poikkeamaan katselemaan Helsinkiä ja varsinkin perinteinen hautausmaa reissu kuului asiaan. Komean näköistähän hautausmailla on pyhien aikana....

 Meidän perheen uusiin loppuvuoden hommiin on kuulunut jo useamman vuoden ilotulitteiden myyminen osana lapsen vesipallojoukkueen varainhankintaa. Vaikka ensin teet päivätyön ja illaksi menet myymään raketteja sekä paketteja niin oli hauskaa oli. Sai taas tutustuttua lapsen joukkuekavereiden vanhempiin ja vaihdettua kuulumisia tuttujen ja tuntemattomien kanssa.
Nyt " sydän talvella " ei meidän satamassa näytä kovinkaan talviselta. Ei ole kaivattua pakkasta jolloin uskaltaisin avata vuotaneen septisäiliön ja tyhjentää sieltä kaiken loppu tuotteen joka on sinne ikuisesti kiinnittynyt.  Ei pääse myöskään merelle retkiluistelemaan kun ei tuo nyt vielä ole jäätynyt. Siis nyt jää sitten aikaa veneen purkemiselle. Aina pitää olla jotain tekemistä ettei ehdi tekemään pahojaan kuten joku tuttuni on aikanaan todennut.  
Siis purimme loppuun kaikki irtoavat palaset ohjauspulpetista.  Aikamoinen sähköjohtojen sykkyrä on vuosien saatossa veneeseen päätynyt. Nyt sitten järkeistämään tätä kaaosta. Ajattelin sähköihin liittyen ladata veneen akut nyt tänä viikonloppuna. Mahdollisestivoisin avustaa kaverini uuden venelämmittimen asentamisessa. He valitsivatkin kotimaisen Safire 23:n jo ikääntyneen Wallaksen tilalle. Itse pidän ajatuksesta että veneen mahdolliset parannustyöt ajoitetaan talvikaudelle eikä jätetä hommia muutenkin niin kiireiseen kevääseen. 

Ja nyt kun teemme vuoden 2020 parannukset näin talvella saamme mahdollisesti veneen myyntiin taas keväällä astetta paremmassa kunnossa. Jos oikeasti siis siirtyisimme purjehtijoiksi joskus tulevaisuudessa. Toki Nykyinen Family Cruiserimme on meille kyllä erittäin sopiva vene ja aina vaan toimivampi kun siirtyy hiljalleen 2020-luvulle toiminnoiltaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti