Safire Mökki mainos

tiistai 20. joulukuuta 2016

Joulu on jo ovella....

Joulu, se on kuusenneulasten 
ja sammuvien kynttilöiden tuoksua  ja hiljaista, onnellisen säikähdyttävää rakkautta 
ja lahjoja  ja unta, jossa kasvoja hipovat enkelin siivet. 
Me katselemme valaistuja ikkunoita  ja laskemme kynttilöiden pieniä liekkejä ja avaamme hitaasti  kirjoja jotka joskus luetaan ja unohdetaan. 
Ja jossain ajatusten keskellä  nukkuu lapsi  joka kantaa kaikkien unelmien kohtaloa  pienissä käsissään  ja lempeitten juhtien huuruinen hengitys lämmittää häntä  pimeässä. 


- Mika Waltari –

Vaikka veneemme ei talvehdi Suomenojalla enään, käväisin siellä haistelemassa meri ilmaa. Oikein yllätyin kun jäiden joukossa ei juuri ollut veneitä. Jos ilmat jatkuvat tämän kaltaisina tekee mieli laskea vene vesille pikaisesti jotta kautta saisi aloiteltua.

Joulukuu ei ole näyttänyt parhaimpia puoliaan säiden osalta. Alkaa kohta rasittamaan tämä nyt vallitseva pimeys. Onneksi on joulu jo ovella. Sain ennakkoon itselleni mieluisan lahjan kun sain mahdollisuuden ajaa BMW:n i3 sähköautolla. Pieniä ennakko asenteita ja odotuksia oli tuota tilaisuutta kohden. Mutta seuraavan kerran kun auton vaihto tulee kyseeseen niin sähköinen auto on kyllä erittäin varteenotettava vaihtoehto. Auton äänetön eteneminen teki kyllä vaikutuksen niin minuun kuin perheeseenkin. 
Kun kävin hakemassa vaimoa töistä kysyin haluaisiko hän ajaa meidät kotiin ja nähdessään tuon auton sanoi ehdottomasti ajavansa. Se fiilis kun olen pikku poikana ajanut kaukoohjattavalla autolla tuli tämän auton ajamisessa takaisin. Miksei tällaisia moottoreita ole tarjolla veneisiin? Ajaminen on halpaa ja lähes päästötöntä. Siis ei ainakaan päästöjä synny itse ajamisen yhteydessä. Onneksi haaveilua voi tehdä myös ruokapöydän äärellä. Vaimon kanssa istumme usein pöydän äärellä juomassa teetä ja keskustelemassa. Ehkä tuo Kipparinna puhuu ja itse nyökkäilen ja sanon väliin hmm. Luen kuitenkin lehteä tai kirjaa samaan aikaan.  Mikä voisi olla mukavampaa kuin hyvä seura, juoma ja veneilyyn liittyvä lukeminen. Kaapelitehtaan joulu markkinoilla käydessä löysin meille uutta teetä. Pieni Espoolainen tee firma Niipperi herätti mielenkiinnon. Ja nyt olemme nauttineet heidän maukkaista juomista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti