Safire Mökki mainos

keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Ylös, ylös kohti kuivaa ja lämmintä.....


" Oppikaamme arvostamaan aikoja, jolloin puut ovat paljaina ja odottamaan sitä, että pääsemme poimimaan hedelmiä." Anton Tsehov


Kauden lopetus tuntuu aina vähän haikealta. Siellä se meidän kaunokainen kelluu rauhassa omassa elementissään odottamassa kauden päätöstä. Veneen nostamisen aika oli tullut ja saavuimme paikalle hyvissä ajoissa. Olisi kuitenkin vielä jotain tehtävää ennen kuin veneen pohja nousee vedestä. Auringon viimeiset säteet hemmottelivat meitä kun tyhjensimme septin. Mutta kun pääsimme nosto-laituriin olikin aurinko jo kadonnut taivaanrannan taakse. Perinteisesti alkoi myös vesisade kun odottelimme hetken vuoroamme.
Meidän veneet on nostanut aina Kuljetus Karttunen ja taaskin hän oli ajoissa paikalla. Ei tarvitse ihmetellä miten homma toimii kun heidän muistissa on nostopisteet meidän veneen osaltaankin. Kuten niin monen muunkin veneen tiedot. Ihailtavaa ammattitaitoa. Kipparinna osallistui veneen nostamiseen ja minulle jäi aikaa kuvaamiselle ja maailman parantamiseen kavereiden kera.


Perinteisesti olemme ottaneet veneen pohjien pesun ostopalveluna. Vantaan painepesu omistaa kunnolliset välineet joilla pohjat lähtee puhtaiksi. Itselläni ei ole kuitenkaan olemassa kelvollista painepesuria joten tämä on helppo ja vaivaton tapa. Meitä oli taas useampi kaverus nostamassa veneitä samaan aikaan jolloin yhteistyö sujui hyvin nostoissa. 


Vielä jäi nostamisen ja pesemisen jälkeen meillekin jotain tehtävää. Isoin urakka lienee veneen talvisuojan rakentaminen. Olimme ostaneet tuttavaltamme kaarihallin jotta meillä ei ainakaan tänä talvena pääse lumet ja tuulet häiritsemään. Talvella olisi tarkoitus tehdä pohja remontti. Rapsuttaa pohja puhtaaksi ja käsitellä uudestaan asiankuuluvilla aineilla. Taitaa olla myöskin myyntiä helpottaa. Ainakin veneen nopeus nousee ihan mahdottomasti tai sitten ei yhtään. Onneksi taas on parannuksia luvassa tähän veneeseen ettei pohjan skrapaamisen lisäksi tarvitse turhaan miettiä illoiksi tekemistä. Jos ei mene vene kaupaksi keväällä niin meillä on taas aavistuksen hienompi vene ensi kaudella.


Nyt alkaa puut olla paljaana ja keräämme kesän veneilyn hedelmiä muistoistamme. Ja niitä mahtavia veneily muistoja olemme saaneet kyllä taas monen monta kaudelta 2020.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti