Safire Mökki mainos

tiistai 1. joulukuuta 2020

Alku talven askareet.....

Minne kaikki aika valuu käsistä? On ollut taas mielessä pidemmän aikaa tämä blogin päivittäminen.... Töissä on saanut tehdä töitä lähes kaksi käsin eikä siis tälle "salaiselle" omalle projektille ole löytynyt työaikaan.

Ja iltaisin on urheilu vienyt ajan. Nyt meinaan pitää aloittaa jos kesällä meinaa olla rantakunnossa. Ei kun nyt on kaveri ollut mukana treeni kumppanina joten en ole jättänyt treenejä väliin. Ja viikonloppuisin onkin ollut vain vähän aikaa vene harrastukselle.

Hankin syksyllä tutulta hänen purjeveneensä päällä olleen pressuhallin. Juuri sopivan kokoinen meille joskin vähän turhan korkea. Kipparinna on tosin sitä mieltä että peite myydään veneen kanssa pois eikä se tulisi meidän hankintalistalla olevalle purjeveneelle. Ei talven tulisi kohdella kaltoin tänä vuonna venepeitettämme. Ja tilaa on nyt tehdä veneen pohjalle huolto, vanhat pinnat pois sekä uutta tilalle. Halliin lämmitin ja kunnollinen suojaus maahan ja miehelle.... Ensin skrapataan suurimmat pois ja sitten Mirka käyntiin ja pinta pölyttömästi kuntoon.

Onhan tässä talvikehikon rakentamisessa oma hommansa ollut. Melkoisen iso, korkea ja moniosainen rakennelma. Korkeus on asettanut haasteita kun tikkaiden pituus ei ole riittänyt. Lisäksi Kipparinna on joutunut melkoisen koville kun hän on nostanut aina yhden jalka parin / kaaren pystyyn. Itse olin vain ylhäällä auttamassa narun kanssa. 

Satamassa moni on seurannut meidän aherrusta joko huolissaan tai kateellisena. Kateellisena lähinnä siitä kun meillä molemmat aikuiset olemme yhdessä tekemässä tätä veneprojektia. Ehkä se on näyttänyt siltä että tämä on ollut pelkkää hupia meillä. Paljastan teille kuitenkin että joskus on muutama poikkipuolinen sanakin tullut meidän keskeisessä viestinnässä.... Onneksi kuitenkin posittiviset sanat ja ajatukset on ne päällimmäiset.


Huolissaan olijat pelkäävät kehikon lähtevän lentoon heidän veneidensä päälle. Onneksi tätä on mietitty rakennus vaiheessa. Kehikko on varustettu usealla liinalla kiinni veneen alla olevaan pukkiin sekä jokainen jalka on isketty kiinni maahan pitkillä kiiloilla. Aikanaan kun tuli ajankohtaiseksi peitteen päälle laittaminen oli jostain kumman syystä kavereilla milloin mitäkin menoa, pedikyyri raavailla miehillä oli yleisin, kaljut kävivät kampaajilla ja joillain oli hammaslääkäri aikoja viikonloppuina.... Kipparinnan kanssa nostettiin kahdestaan tuo iso peite paikoilleen. Olihan siinä työtä. Hiki oli meillä molemmilla tuon kerran jälkeen. Paikat kipeytyivät myöskin sopivasti. Taas nostan hattua Kipparinnalle. Hän teki tässäkin ehkä sen suuremman työn. Hän nosti peitteen lähes yksin tähän. Itse autoin veneen kannelta käsin peitettä ylöspäin kun hän veti pitkillä liinoilla peitettä alhaalta käsin ylös kehikon päälle. Menihän siinä aikaa ja fyysisiä voimia. Kannatti kuitenkin. Lopuksi kiristysliinoilla pressu sidottiin kehikon jalkoihin tiukasti kiinni.

Ensimmäisten myrskyjen jälkeen tarkistettiin tuhot ja laitettiin vielä vähän tukevammin kehikko paikoilleen. Lisäksi kaikki liitokset tarkistettiin ja kiristettiin. Nyt talvi saa tulla meidän puolesta. Saa nähdä onko meillä tätä venettä vielä keväällä... Ei haittaa vaikka olisi mutta nyt olisi mielenkiintoinen vene mahdollisesti jo tulossa tilalle.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti