Safire Mökki mainos

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

On hanget valkoiset nietokset vai onko?

Eletään sydän talvea armon vuonna 2015. Lunta pitää oikein etsimällä etsiä. Nyt harmittaa kun vene on rannalla katoksen alla.  Pidimme asiaan vihkiytyneiden kavereiden kanssa tovin aikaa sittenTähtien sota tyyppisen illan jossa purimme ajatuksiamme veneilystä ja muusta tarpeellisesta...Toki illan mittaan tuli vertailtua myös eri saariretkeily paikkojen etuja ja huonoja puolia.  Meitä oli paikalla kumiveneilijä, meripartiolainen, vesibussilla liikkuja sekä minä perheretkiveneilijänä. Veneiden kanssa askartelu puhutteli myös meitä. Joku on puuveneilijä joskus sanonut haluavansa oman veneensä kaverin viereen kun heillä on yhteinen juoma.

( Kuva Teemu Puukari )
Olen aloittanut oikein toden teolla rapsuttamaan veneen ovien lakkausta pois. On muuten paksulti ja vahvasti kiinni. Käytössä on kuumailmapuhallin ja raapimisväline.  Tässä tarvitaan lisäksi vielä hiomakonetta ja hienoa hiekkapaperia. Työssä tulee helposti pieniä palovammoja käsiin. Tässä on myöskin kiinnitettävä suurta juomiota terän tasaisuuteen ettei aiheuta mitään syviä naarmuja. Siitäkin on kokemusta. Lisäksi jos kuumaa pitää liian kauan yhdessä kohtaa saattaa aiheutua suuria " palojälkiä " puhdistettavaan pintaan. Talossamme  on onneksi askarteluhuone. Valitettavasti tänne on tullut uudet palovaroittimet jotka ovat melko herkkiä. Kannoimme siksi höyläpenkin pihalle jossa touhuaminen vain herätti naapureiden kateellisuuden. Useampi naapuri kyseli koskas veneen laskeminen on ja muuta yhtä tärkeää.  Valitettavasti olen syksyllä vienyt veneen akut tähän samaan tilaan. Nyt akut on päällystetty hienolla puupölyllä. Kaikki eivät ole muistaneet huolehtia tilan pölyttömyydestä. Eli siis rättiä käteen ennen lataamista ja akkujen uudelleen veneeseen laittoa.

Kävin hakemassa etukannelle tulevat patjat Kirkkonummelta  verhoomolta http://www.couros.fi/ . Patjat oli todella hienot ja viimeistelty hyvin. Muutama loistava loppuun mietitty yksityiskohtakin löytyi, esim. patjojen pohjassa on liukuestettä ja kaikki saa toinen toiseen kiinni. Myöskin reunanauha miellytti silmää. Itse säikähdin ensimmäisen kerran levittäessä patjat olohuoneen lattialle että niistä on tullut liian isot. Piti oikein ottaa mittanauha käteen ja mitata. Täysin oikea koko, leveys oli 2 metriä leveimmästä kohdasta. Veneemme on siis melko leveä yksilö vaikkei se veneessä ollessa siltä tunnukkaan.
( Kuva Emma Korpela )

Seuraavaksi pitää mennä veneelle viikonloppuna ja todella kiinnittää irrallaan olevat jääkaappi sekä WC-paikalleen. Jääkaapille ajattelin rakentaa vanerista kuoren jonka saa kiinnnitettyä veneeseen hyvin. Samalla suojellen jääkaapin runkoa. WC:lle pitää laittaa uusi putki septille saakka. Onneksi minulla on tarpeeksi uuttaletkua tätä tarkoitusta varten. Veneemme menee mahdollisesti sisätiloihin Tec Dec asennukseen. Sisätiloissa ei olisi niin säiden armoilla kuin ulkona ja lämpötilakin olisi asennukselle sopivampi. Tätä ennen haaveilen saavani veneen muuten vesille laskemista vaille valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti