Safire Mökki mainos

torstai 1. helmikuuta 2024

Varma kevään merkki, Vene 24 Båt

Yksi itselleni tärkeä näin talvella on venemessut. Niin tänäkin vuonna. Aurinko on esillä jo paljon enemmän kuin joulun aikana. Parhaimmillaan /  pahimmillaan joutuu etelässä rämpimään loskassa ja jäässä. Niin tänäkin talvena on taas käymässä. 

Silti alkaa jo kova odotus kaikista kevään merkeistä. Linnut laulaa jo ihan mukavasti. Lokit ei vielä pidä ääntä mutta sekin päivä on ihan kohta täällä. Sinivuokot, valkovuokot, koivussa hiirenkorvat jne Ah, tätä kaipaan kovasti.


Eräs luonnon äänistä on venesatamista kohta kantautuva ääni. Ääni kertoo siitä että veneitä laitetaan valmiiksi kesää varten. Samalla veneissä istutaan nauttimassa kevät auringosta kahvikuppien ääressä. Ja ne tuoksut jotka satamissa leijailee. On venelakan tuoksua, pohjamaalien tuoksuja, kahvi tuoksuu myös usein. 
Kodeissa ja kaveriporukoissa kaivetaan muistin syövereistä esille tulevia venekauden kohteita ja retkiä. Karttoja tutkitaan, haaveilleen ja tuskaillaan kun aika ei riitä kuitenkaan kaikkeen. 
 Minulle on kuulunut venemessut kevään kohokohtiin jo 1980-luvulta lähtien. Välillä on voinut joku vuosi jäädä väliin mutta monta monituista messupäivää muistan edellen. Oma isäni haaveili erilaisista veneistä. Jokusen pienen ostikin messuilta. Ja meille popijille maistui pehmis tai laku. Meidänkin lapset vierailevat mielellään messuilla jopa ihan itsekseen. 

Olen taas saanut arvottavaksi kaksi lippua venemessuille. Arvon siis yhden kahden lipun paketin kaikkien kommentoineiden kesken  8.2.2024.  Kommenteissa toivon vastauksia kysymyksiin mitä on tulevalle veneilykaudelle suunnitelmissa tai vaihtoehtoisesti mitä venemessut on sinulle.


Arvonta päättynyt:

Tällä kertaa arpaonni suosi Anonyymi kommentoijaa joka lähetti vielä sähköpostilla tietonsa. Liput lähtivät Etelä-Suomen pääkaupunkia kohden. Anonyymi kommentoija ( henkilö K. ) liput sinulle sähköpostissa

14 kommenttia:

 1. lähdössä etelään, keskiviikkona messuille purjehdussatamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruffe on kyllä tehnyt mielenkiintoisen ohjelman purjehdussatamaan. https://www.youtube.com/watch?v=eds3EIbB-b0

   Poista
 2. Tulevana kesänä veneillään Sipoon saaristossa ja vieraillaan ulkomaisten vieraiden kanssa Söderskär:in majakalla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipoon saaristo on minulle aivan tuntematonta seutua. Olen kyllä kuullut pelkkää kehua tuosta

   Poista
 3. Odotan innolla seuraavaa vekeilykautta; mm. auringon ja leppoisan tuulen täyttämiä päiviä, uusia kivoja satamia ja saaria minne tutustua, mukavia kohtaamisia ystävien kanssa ja veneen kannella rentoutumista. Niistä on hyvä veneilykesä tehty 😎☀️🍹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aurinko, lämpö ja leppoisat tuulet ovat onneksi kohta täällä.

   Poista
 4. Flying Albatross vaihtui purjeveneeseen joten ensi kesä menee uuteen veneeseen tutustumisessa ja hieman erilaiseen veneilyyn tottumisessa. Kesällä sitten taas Saaristomerelle ja Ahvenanmaalle uusia paikkoja tutkimaan ja varmasti pistäydytään tutuissakin paikoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin aikanaan vaihtui Flying ensin Family Cruiseriin josta nyt sitten tähän purjeveneeseen

   Poista
 5. Venemessut ja esco oy👍. Arvaa kuka🤣

  VastaaPoista
 6. Vaikka veneily on toki parasta, tulevalta kaudelta odotan erityisesti aikaa ja mahdollisuuksia parannella ja ehostaa omaa venettä. Venemessut taas… töissä unelman äärellä! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika ja veneen parantelu sekä veneen kanssa touhuaminen on parasta. Messuilla on paljon nähtävää ja koettavaa

   Poista
 7. Omana haaveena olisi suunnata ensi kesänä seilaamaan Viron vesille. Ne ovat meille vielä tuntemattomia. Puoliso kuumeilee kovasti uuden veneen perään ja venemessut olisivat hänelle varmasti mieluinen kohde.

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olimme viime kesänä ensimmäistä kertaa omalla veneellä Virossa, tosin vain pari kertaa Tallinnassa. Kaverit kyllä kehuu Viron satamia..
   Venemessuilla on paljon kuumeilua aiheuttavia kohteita ;)

   Poista