Safire Mökki mainos

maanantai 16. tammikuuta 2017

Ihana pehmeys tuli taloon

Viime kesän jälkeen, veneestä patjoja pois kantaessa päätimme uusia veneemme keulakajuutan patjat, jos mahdollista. Eli keulapunkka ja aterio saisivat uudet patjat. Takakajuutta tehtäisiin myöhemmin. Ulkoisestihan patjat olivat vielä kunnossa, mutta aikojen kuluessa oli patjojen kimmoisuus kadonnut.

Patjoja tehdessä tai oikeastaan teettäessämme selvittelimme eri materiaali vaihtoehtoja sekä niiden vaikutuksia ympäristöön... Onneksi meillä on ollut pätevä verhoilija, jolta saimme apua näissäkin asioissa.  Verhoilija löytyi meille aikanaan suosittelujen perusteella. Tärkeä asia meille oli pienen yrittäjän kanssa asiointi. Lisäksi etuna on ollut paikallisuus.
Kuva:Couros

Vaahtomuoviksi valitsimme suomalaisen ympäristösertifikoidun tuotteen, paksuudeltaan 7 cm. Vaahtomuovi ( HR35 ) oli nätin vaalean punainen ennen kuin pääsi piiloon kankaan alle. Paloluokaltaan SL2 on varmasti riittävä perus huviveneeseen. Couros-verhoilijamme suositteli valitsemaan laadukkaita materiaaleja, jolloin käyttöikää tulee enemmän, eikä patjoja tarvitse uusia niin usein.

Kankaan tulee olla luonnollisesti venekäyttöön soveltuvaa. Eli kangas ei saa olla hometta keräävää ja sen tulisi kestää kulutusta. Meille oli tärkeää myös se, miten kangas saataisiin puhdistettua. Meillähän on ne kaksi koiraa ja nippu lapsia.... Pohjakankaaksi patjoihimme tuli nettex kangas, joka toimii myös liukuesteenä.

Ihana pehmeys saapui kotiimme patjojen muodossa. En malta odottaa että, pääsen nukkumaan veneeseen uusilla patjoilla. Onneksi patjat oli pakattu niin hyvin, ettei niitä kannattanut poistaa paketista ennen kellariin vientiä. Kipparinna vetosi hukkaan menevän elmukelmun ympäristövaikutuksiin. Olihan se pakko uskoa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti