tiistai 25. kesäkuuta 2024

Suuri meriretki 2024

 

Meriretkemme alkoi kuten niin monena vuonna aikaisemminkin, juhannuksena. Yllättäen torstaina kun köydet irroitimme olikin tiedossa vastatuulta lähes koko matkan Elisaaren. Porkkalanselän ylitys sujui mukavasti moottorilla ja perillä kohteessa olimme normaalia matka-aikaa tunnin myöhässä.


Juhannus aattona sää helli meitä veneilijöitä oikein kunnolla. Saaressa oli lämmin ja satama oli lähes täynnä. Valitettavasti se vastapäinen septi tyhjennys paikka ei toiminut. Sauna oli mukavan lämmin ja laiturilla todella mieluisaa musiikkia. Lisäksi koskettava hetki oli lipunnosto kallion laella.


Elisaaressa on oma kahvi sekä hanassa heidän oma olut. Molemmat tuotteet olivat kavereidemme mielestä erittäin toimivia nesteitä. 

Juhannus lauantaina matkamme jatkui Jussaröön. Monesti olemme käyneet täälläkin ja aina palaamme uudelleen. Nyt oli saunasta vastukset väsähtäneet joten löylyt jäivät vaisuiksi. Toki hyvät tarinat oli tälläkin kertaa saunakavereilla. Paikalliset sataman puuceet olivat täynnä josta kerroimmekin satama konttoriin. Sain tiedon että ne olivat tyhjennetty maanantaina joten kaikki hyvin.


Sunnuntaina tuuli sopivasti idästä. Ei muuta kuin purjeet auki ja menoksi. Vauhtia piisasi todella hyvin ja matka eteni ennakoitua nopeammin. Hangon itäinen oli ohitse ennen kuin huomasimmekaan. Hangon kohdalla saimme kokea viranomaisten valppautta. Merivartiosto ajoi rinnalle ja sanoivat että pidä kurssi ja nopeus ennallaan. Montako matkustajaa veneessä, oli seuraava kysymys. Ja pyysivät nähdä sisällä olijoiden pelastusliivit. Minulla ja kipparinnalla olivatkin pelastusliivit päällä. Toivottivat lopuksi hyvää lomaa. On hyvä kun meillä on viranomaisia joita kiinnostaa pienet veneilijät.


Päivän purjehduksen päätteeksi tulimme erittäin jännään paikkaan. Olemme liittyneet NJK seuraan kesän alussa ja pääsimme nyt ensimmäistä kertaa seuran saareen. Ajoimme ohjeiden mukaisesti yhä ahtaampaan paikkaan. Oli pakko vain luottaa lukemaansa ohjeeseen ja mennä. Tämän pelottavan ja erittäin kauniin kapeikon jälkeen avautui todella kaunis ja suojainen lahden poukama. Meille oli juuri avautunut kokonainen uusi maailma tämän jäsenyyden myötä. Sekä minun että Kipparinnan mielestä saimme meidän venekunnalle ihan uusia asioita. Toivomme voivamme olla myös uudessa seurassamme hyödyksi. Tässä kauniissa paratiisissa menikin kaksi päivää.


Meillä oli pakollinen meno Taalintehtaan palveluiden pariin. Pieni septi ongelma veneessä ja vessan käyttö on ollut veneessä tiukasti kielletty. Nyt täällä palveluiden parissa on hyvä huoltaa sekä venettä että miehistöä. Paikalliselta polttoaineen jakelupisteeltä dieseliä tankkiin, seuraavaksi septintyhjäksi, kaasupullon täyttö. Vierasvenesatama oli tilava ja aisapaikalle oli helppo rantautua. Laiturilta vettä tankki täyteen. Satamamaksu sähköllä ei ollut mikään mahdoton ja mielelläni sen maksoin. 


Tämän pienen septiletkun liitoksen takia siis tulimme tänne D-Marin on pelastanut meidät kerran aikaisemminkin ja heiltä löytyi apu tälläkin kertaa. Palvelu oli taas parasta laatua. Hyvä juttu. Nyt toimii taas septi.


Ruokakaupan jälkeen koirat olivat ulkoilua vailla. Päädyimme vahingossa BläkäShop kauppaan. Kipparinna löysi täältä itselleen uuden hatun. Ja itse olisin löytänyt paljon muutakin mutta yritin hillitä ostoksia....

Kävimme myös syömässä Ravintola Portsidessä. Laajalla otannalla söimme listalta. Kaikki ruuat olivat tosi maukkaita. Olimme kaikki nälkäisiä ja maistelimme toistemme ruokia. Kannattaa poiketa syömään . Heillä on paikkoja myös sisällä jos päivän veneilyssä on saanut aurinkoa tarpeeksi. Sisällä oli mukavan viileää.

Päivän päätteeksi saunan jälkeen oli vuorossa aamu tiskien peseminen. En halua pestä merellä tiskejä jos vesi menee suoraan mereen joten säästän niitä aina hetken. Täällä Taalintehtaan keitaassa pääsee pesemään astioita ihan kuten kotonakin. Lavuaarista menee vedet puhdistukseen kuten kuuluukin.

Tällä kertaa emme kuitenkaan vielä pesseet pyykkiä vaikka täällä on siihenkin loistavat mahdollisuudet. Eli Taalintehdas on veneilijän huoltopiste. 

Nyt on hyvä jatkaa lomaa huomenna. Suunta kohti länttä tai ainakin kauemmas työpaikasta .... Hyvää kesää teille kaikille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti