Safire Mökki mainos

sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Uusi vuosi, uudet kujeet?

 Voisi sanoa että olemme selvinneet vuodesta 2020 ja siirtyneet toivottavasti parempaan vuoteen 2021. Meidän venekunnan kausi merellä oli kuitenkin näin jälkeenpäin katsottuna vallan hyvä.

Hiljalleen alamme valmistautua uuteen vebeilykauteen uusilla kujeilla.  Vielä on Family Cruiser olemassa ja hänen myynti-ilmoitus on työn alla. Vene on ollut meille todella hyvä ja rakas. Mikä tärkeintä tämän veneen kanssa on miellyttävä liikkua rauhassa vesillä. Meille on tärkeintä veneilystä mukava ja turvallinen yhdessä oleminen ja tekeminen. Sitä onkin riittänyt tämän veneen kanssa. Yksi iso asia on myös veneilyyn liittyvät kulut. Polttoainetta olemme saaneet kaudessa kulumaan euromääräisesti +/- 400 euroa. Eikä muitakaan kuluja voi moittia. Toki veneilyyn saa halutessaan uppoamaan kaikki omat ja lainatut rahat....

Lasten kasvettua isommiksi ja vanhemmiksi olemme päättäneet siirtyä heidän kanssaan purjevene elämään. Tämä ajatushan on meillä kulkenut mukana reilun 10 vuotta. Useana kesänä on  Nettivene ollut auki milloin rantakalliolla, milloin veneessä istuessa. Ja nyt on vihdoin aika tullut tehdä muutos.


Onneksi nyt on talvi saapunut myös tänne etelään. Ja siitähän seuraakin aina kaikkea pientä askaretta. Ensin pihatyöt kotipihalla ja sitten veneellä poikkeaminen. Veneen katoksen tarkistaminen, veneen yleisilmeen tarkistaminen ja akkujen lataaminen. Älylaturin töpseli vain kiinni, tarkistetaan että kaikki sujuu hyvin ja akkut täyttyy. Katoksen päälle oli jäänyt hiukan lunta jonka ravistelimme pois. Onneksi on iso ja tukeva talvikatos veneen suojana.




Sitten olikin aika tarkistaa veneessä muiden asioiden laita. Kukaan ulkopuolinen ei ole käynyt aiheuttamassa harmia. Veneessä on keula- ja peräkajuutassa kosteuden keräys pallot. Näissä ei ole liikaa vettä vielä kertynyt ja kaikki näytti muutenkin veneessä olevan hyvin. Sormet kyllä syyhyää jo vähäsen veneaskareiden pariin pääsemisestä.

Satamassa  ei vielä ole jäät päässeet vallalle ja muutama kaverini onkin käynyt vielä veneilemässä. Tästä olenkin heille lähes kateellinen. No, sen kanssa pystyy elämään. Satamassa kun olin niin tarkistan aina myös kanssa veneilijöiden talvisäilytys telttojen kunnon. Nyt kaikki oli hyvin.


Kaikille tasapuolisesti hyvää alkanutta vuotta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti