Safire Mökki mainos

keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Kevät muuttuu kesäksi aivan liian aikaisin

 Välillä tuntuu ettei aika riitä mihinkään. Tai sitten aika valuu ohitse aivan järjettömällä vauhdilla. Niin on taas käynyt minulle. Lasten etäopiskelut on vaihtuneet aivan läsnä opiskeluiksi ja heidän kouluvuotensa päättyy aivan tuossa tuokiossa. Siltä suunnalta onkin tullut ohjeistusta veneen vesille laittamiselle.

Meillähän on tooivottavasti vene vaihtumassa toiseen. Ja olemmekin laittaneet molempia veneitä hiljalleen ojennukseen. Olemme päässeet istuskelemaan jo purjeveneen kannelle ja nautiskelimmekin teetä mielellämme siellä. On siellä aivan erilainen tunnelma kuin meidän jo hyväksi testaamassamme Family Cruiserissa. Molemmat ovat mahtavia eikä niitä voikaan laittaa paremmuus järjestykseen. 

Onneksi purjeveneen kanssa kuvittelemme pääsevämme helpommalla tämän kevään laittamisten kanssa. Olemme jo poistaneet peitteet veneen päälträ sekä pesseet kannen. Paljon kuitenkin on jäljellä eikä työt sielläkään lopu kesken.


Lapsemme ovat ihan töpinöissään jos pääsisimme purjehtimaan jo tänä keväänä. Toki jo vesille pääseminen laitteella kuin laitteella on mahtavaa. Kesän veneretket on suunnitteilla ja toistaiseksi näyttää hyvältä. Kipparinna toki vaihtoi keväällä töitä eikä hänen mehdollinen loma ole vielä aivan selvillä. Suullisesti on kuitenkin hänellekin annettu lomaa toivottuna ajankohtana, saas nähdä...

Kuten moni varmasti onkin huomannut on meidän rakas veneemme Family Cruiser myynnissä. Sitä varten onkin sitten laitettu venettä entistä hienompaan kuntoon. Aikanaan jo ulkoiset puuosat ovat saaneet täydellisen lakka kerroksien poiston ja uudelleen lakkaamisen. Nyt onkin sitten suunnitelmien mukaan vuorossa pohjan maalien uusiminen. 

Pohjan kunnostaminen alkoikin suojaamalla ympäröivä tila jotta ei nuo vanhat maalit pääse luontoon. Ensin skrapalla vanhat maalit pois ja sitten ihan ehdottomalla työkalulla viimeistely. Mirka on todella kätevä työkalu myös tässä toiminnassa. Ei ole liian painava tai liian repivä liike jotta tätä jaksaa käyttää pidempiäkin aikoja.

Olemme valinneet Primer ja eliönesto maaleiksi International tuoteperheen. Saatavuus oli hyvä ja kaverit ovat tätä kovasti kehuneet. Viisi kerrosta primeriä  ja lopuksi kova Navy Blue eliönesto maali. Onhan tuossa tekemistä kun tekee kunnolla.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti