Safire Mökki mainos

keskiviikko 11. lokakuuta 2023

Purjeet pois, nyt riittää

 

Viime aikojen säät ovat olleet kaikkea muuta kuin meidän perheen veneilyyn sopivia. Olimme kaivanneet sellaisia kauniita, rapsakoita ja kuulaita syksyn purjehduksia. Työ on haitannut vapaa-ajan viettoa. Arkisin ollut kauniita ilmoja ja viikonloppuna heikompia kelejä. Nyt oli kuitenkin aika tarttua toimeen...


Nyt tiistaina otin vapaata töistä ja aamulla oli tarkoitus aloittaa veneen purjeiden poistaminen. Herätessä katsoin parvekkeelta merelle satamaamme. Näky oli kaikkea muuta kuin mukava. "Tuhnuinen" keli ei houkutellut rantaan joten koirien aamulenkinnjälkeen painelin takaisin nukkumaan.



Rantaan saavuttuani puolenpäivän aikoihin oli vielä harmaata ja pientä tihkua tuli taivaalta. "Snaps-stugan" oli pitänyt avotilan kuivana, hienoa. Webasto päälle ja kone käyntiin. Olin yksin liikenteessä ja ensimmäinen tarkoitus oli tyhjentää septi. Alueen paras tyhjennys paikka on naapuriseuran rannassa oleva septipumppu. Veneen siirtäminen yksin vaati suunnittelua. Keski knaapiin köysi valmiiksi. Jännitti hiukan kiinnitys kun yksin kuljin venettä pitkin ja sain köyden satama tolpan ympärille.


Tyhjennyksen jälkeen takaisin kotisatamaan. Sade oli loppunut ja oli melkein aurinkoa näkyvissä. Komean näköistä olla laiturissa purjeet avoimmina. Nyt alkoi mietityttämään miten saan nämä taas pois. Ja mitä pitää huomioida jo tulevaa kevättä varten. Puhelimen kamera oli paljon käytössä ja sain muistiin köysien paikat. 

Purjeet kannelle ja soitto tyttärelle kotiin ja anelua avun saamiseksi. Tyttären kanssa viikkasimme purjeet pusseihin ja poistimme puomin. Onnea on lapset joista on apua. 


Tämän jälkeen neiti lähti takaisin kotiin ja itse aloin konttaamaan veneen sisällä. Kaikki maston sähköt pois ja maston valmistelua nostoa varten. Nyt voin hyvillä mielin odottaa nosto ajankohtaa. On tässä aikamoinen askartelu syksyisin ja keväisin. Silti todella mukavaa touhua. En vaihtaisi pois. Eilen oli jopa sellainen päivä että meinasin karata merelle viettämään syksyistä viikkoa.



3 kommenttia:

  1. Kuivasitko purjeita mitenkään ennen viikkausta? Eikö ne sateen jäljiltä ollut kosteat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivana pussiin. Matkalla WB sailsille tarkistettavaksi

      Poista
    2. Purjeet hoidossa WB sailssilla. Lähettivät terveisiä purjeiden ensimmäiselle omistajalle :)

      Poista