Safire Mökki mainos

tiistai 24. lokakuuta 2023

Veneen kannelle luuranko

Näin syksyllä ei enään ole samaa paloa askarrella veneen kanssa kuin keväällä. Viikko sitten vene nousi merestä ja jo nyt aloimme tekemään hänelle suojaa. 

Kipparinnan ja kaverin kanssa yhdessä työskennellessä on mukava olla. Nyt on kolmas kerta kun rakennamme peitetelinettä tämän veneen päälle. Viime vuonna tein yksin ja tällä kertaa tosiaan yhdessä toisten kanssa.  Päätimme ratkaista rakentamisen alkuun kuivalla maalla ja nostaa sitten valmis "selkäranka" tai "luuranko" veneen kannelle.

Tämä oli ihan mahtava asia teoriassa. Homma olisi toiminut todella hienosti jos olisimme huomanneet "kylkiluiden" numeroinnin alkavan takaa eikä edestä. Harjalta alas tuleva tanko nro 1 oli taka kaiteeseen eikä keulakaiteeseen. Muutimme kaikkien paikkaa ja saimme tämän kehikon paikalle kohtuullisen helposti. 
Meillä jätettiin kaidevaijerit ja - verkot paikalleen. Verkot ja kaiteet laitoimme nippusiteillä kiinni noihin tukiin. Paljon turvallisempi kävellä kannella eivätkä verkot likaannu ollenkaan. 

Kannelta on syksylläkin todella mukava maisema. Olisin mielelläni lähtenyt veneilemään. Pitäisi ehkä hankkia jokin avovene perämoottorilla purjeveneen kaveriksi....

Purjeveneen päältä puuttuu vielä peite. Valkoinen peite on tilattu. Edellinen jäi eläkkeelle kun kevään suuret tuulet repivät sen palasiksi.  Meillä on ollut käytössä 250g peitettä joka kestää aina oman aikansa. Yleinsä 3-5 vuotta on peitteen aika. 

Veneen kannella oli kuitenkin hiukan viileää joten Kipparinna kutsui kaverini meille saunaan. Lupasi samalla autokyydin saunalle ja takaisin. Ajatteli tarjota meille saunan lisäksi myös hiukan sisäistä lämmikettä.  Tämähän johti sitten aivan hurjiin ajatuksiin saunan parvekkeella. Virisi ajatukset ensi kesän purjehduksista. Ajattele suuresti niin jotain voi tapahtua..... Muutama reitti on nyt mietinnössä. Saa nähdä jatkuuko reittien suunnittelu pidemmälle. Niistä sitten myöhemmin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti