perjantai 30. elokuuta 2024

Loppu kesän menoja

 

Tässä on taas ollut niin kaikenlaista. Välillä aurinko hellii ja välillä ei. Monena iltana olemme olleet veneellä "mökkeilemässä" ja uimassa. Ja viikonloppuna on sitten ollut tuulta ja kurjaa ilmaa. Silloin kävimme jopa sisämaan puolella Lahdessa. Päästiin uimaan jopa lampeen. Lisäksi seuran keskiviikko kilpailut on alkaneet. Minä, joka en uskonut kilpailevani veneellä oikein innolla odotan kilpailuita. 


Onneksi on sattunut hyviäkin ilmoja viikonlopulle. Silloin on mentävä kauas pois.  Meidän alueen paras septin tyhjennys löytyy Soukasta, matkan varrelta.  Usein on helpompi tehdä tämä operaatio lähtiessä kun vain ottaa sen ajan. Kotiin palatessa on aina niin kiirettä.... Meidän veneessä tyhjennys tapahtuu aina virallisilla septitankeilla eikä koskaan mereen. 


Olemme kesän alussa liittyneet uuteen seuraan ja nyt tutustumme seuran saariin. Tälläkin jo menneenä viikonloppuna pääsimme meille uuteen paikkaan. Vaikka saaren toisella puolella puhalsi noin 9m/s ei laiturissa siitä ollut oikein tietoakaan. 

Veneellä syödään yleensä hyvin ja mahdollisuuksien mukaan ulkona. Välillä luonto tarjoaa paljonkin nähtävää. Tällä kertaa lintuja oli niin paljon kaikenlaisia ettei pään sääntelystä tahtonut tulla loppua.



Meillä varsinkin Kipparinna nauttii uimisesta meressä. Itsekin olen hiljalleen päässyt meren kanssa sopuun ja voin uida siellä. Vielä meri on noin 20 astetta eikä paikat jäädy.... Tämäkin paikka oli mahta uimiseen. Kapea Salmi jossa iso meri toisella puolella ja pieni väylä toisella puolella. 

Lähdimme täältä kotiin pientä väylää kohti Porkkala Marin satamaa josta sitten kohti Espoota. Vähän jännitti kun ei ollut liian syvä tämä alkupätkä reitistä. Mutta oli kaunista. Sitten kun päästiin lähemmäksi Lähteellä niin menimmekin loppu reissun koti satamaan saakka purjeilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti