Safire Mökki mainos

maanantai 22. heinäkuuta 2019

Hiljalleen hyvällä saundilla eteenpäin

Reissumme eteni uuteen jazz kohteeseen. Päädyimme Taalintehtaan satamaan jossa olikin menossa Baltic Jazz tapahtuma ja satama näytti tuskaisen täydeltä. Pihainen puhelu satama toimistoon toi meille paikan ihan altaan päädystä. Paikan näyttäjät toimivat todella hyvin. Tällainen palvelu on todella hienoa ja jopa siitä voisi jopa maksaa hiukkasen satamamaksun muodossa. Ja mikä parasta hyvä jazz raikas satamassa.

Yksi syy tänne pistäytymiseen on rehellisesti sanoen pyykkikoneet, ruokakaupan ja "pitkä ripainen ". Edellisen vierailun jälkeen tänne oli ilmestynyt kunnolliset pyykkikoneet. Pesimmekin kaksi koneellista pyykkiä. Nopeita koneita ja tehokkaita kuivausrumpuja käytti mielellään ja samalla sai pestyä tiskit miellyttävässä ja ympäristö ystävällisessä paikassa. Saunan kautta nukkumaan ja aamulla ostoksille ennen siirtymistä seuraavaan paikkaan.

Taalintehtaalta siirryimme Södra Benskäriin suojaisaan lahteen. Tämä taitaakin olla tämän reissun ensimmäinen luonnon satama.
Meille jo eräältä retkeltämme tuttu paikka oli lähes tyhjä muista veneilijöitä. Edellisellä kerralla oli useampi purjevene redillä yötä. Nyt vain muutama vene oli rannassa. Toki osa purjehtijoistakin saa keulan rantaan ilman kölin kolinaa... Lämpö ei kuitenkaan vieläkään häirinnyt meidän retkeä, onneksi tuuli tajusi olla kiusaamista meitä. Täällä meni mukavasti pari yötä kun ei tarvinnut pelätä hupiakun tyhjentämistä. Juuri tällaisia luonnon rantoja varten ostimme Aurinkopaneeleita veneemme katolle. Kun aurinko vain paistoi vähäsen olivat hupiakut täynnä.


Ja täältä starttasimme keulamme kohti Vänöä lähes tyynessä kelissä. Emme kuitenkaan päässeet Vänöön vaan päädyimme jonnekin täysin eripaikkaan. 
Ja taas tämä on kirjoitettu paljon tapahtuneen jälkeen.

1 kommentti: