Safire Mökki mainos

maanantai 6. heinäkuuta 2020

Suuri meriretki 2020: ja taas, aina vaan....

Vähän jo ehdittiin toivoa sateiden ja tuulten loppumista. Aivan turhaan koska nyt tuulee taatusti koko kesän tuulet kerralla. 

Lasten toiveesta olimme Elisaaressa ja kävelimme paikallisen luontopolun ympäri. Polkujen kulkee kauniissa luonnossa ympäriinsä ja matkan varrella voi tavata lehmiä sekä lampaita. Valitettavasti aika on päässyt puraisemaan polun varren pitkospuihin sekä aitojen ylittämisessä käytettäviin portaisiin. Tässä pitäisi Helsingin käyttää veroeuroja infran ylläpitoon. 

Elisaaren jälkeen tietenkin taas satoi sekä puhalsi. Lähdimme kohti Tammisaaren kansallispuistoa jossa tapasimme ystäviämme. Ajalimme rauhassa pohjoista "ränniä" pitkin kohti länttä ja jossain vaiheessa sade väheni. Päädyimme Rödjaniin jossa oli uusi hieno laituri ja perään poiju. Laituriin olikin kiinnittynyt useampi purjevene ja meillä oli jäänyt valittavaksi kaksi oikean puoleista poijua. Näissä ei syväys riittänyt tuttavamme mastolliselle veneelle. 

Kun tällä kaudella on tavoite käyttää muutama euro paikallisten tukemiseen niin ostimme pari savukalaa meille ruoaksi. Kampela ja iso ahven maistuivat todella hyvältä. Satamamaksu 10€ suoritettiin käteisellä tuvasta löytyvään postilaatikkoon. Yön sateiden jälkeen aamu aukesi oikein nätisti. Aurinkoa ja lähes tuuletin aamu herätti taas toiveita paremmasta. Rauhallisen aamiaisen jälkeen lähdimme kun lähes helteiseen luontopolun kierrokselle. Tälle kierrokselle ei Kipparinna huolinut minua läpsyttimissä vaan pakotti laittamaan oikeat kenkät jalkaan. Onneksi näin ...Sääennuste lupasi vaihteeksi sadetta ja voimakasta tuulta joten päätimme vaihtaa paikkaa. Olisimme menossa kavereita tapaamaan Tammisaareen mutta vielä olisi aikaa yhdelle yöpymiselle ennen Tammisaarta...  Saimme Kipparinnan kanssa aikaa lähes voimakkaista keskustelua kun sanoin haluavani oikeaan laituriin yöksi enkä esim Byxholmen rantaan. Aurinko paistoi ja ei tullut juuri ollenkaan mutta, sieltä se viima saapuisi.


Päädyimme lopulta meille uuteen paikkaan, Prediumun-vierasvenesatamaan. Saimme kaulan kiinni laituriin ja perän poijuun joten oli aika mennä maksamaan satamamaksu. Varasimme samalla saunan illaksi. Sauna oli kaunis pieni hirsitalo. Ranta oli hiekkaa ja matala pitkään. Pesuhuoneessa oli oikea suihku joten peseytyminen sujui nopeasti. Ja löylyt maittoivat kyllä hyviltä. Saunan aikana olikin tuuli jo noussut miehekkäisiin mittoihin. Onneksi keula oli aaltoihin ja se rauhoitti mukavasti veneen liikkeitä. Saimme yön aikana nukuttua kunnolla, mitä nyt muutaman kerran kävin kokeilemassa ovatko köydet vielä ehjiä..... 

Ja yllätys, yllätys. Emme lähteneet aamulla Tammisaareen kun saimme tietää sen olevan (lähes ) täynnä. Kaverit onneksi löytävät meidät täältä tuulesta ja tyrskyistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti