Safire Mökki mainos

lauantai 30. huhtikuuta 2022

Se on siinä...

 Joskus sitä taikuri itsekin yllättyy omista liikkeistään. 

Maaliskuussa kaikki näytti hyvältä ja olimme lähes varaamassa sauna vuoroa joko Lähteelästä tai Elisaaresta. No, kaikkihan tietää miten maaliskuun lämpöiset päivät muuttuivat huhtikuun kylmiin päiviin 

Veneen talvikatos poistettiin hyvissä ajoin ja suunnitteilla oli vaikka mitä. Poikkeuksellisesti aloitimme veneen puhdistamisen sisältä. Nyt onkin sitten jokainen soppi ja kolonen puunattu veneen sisältä. 


Seuraavaksi pesimme kannen ja ylärakenteet. Näiden pesujen jälkeen päätimme hakea hiukan lisää kiiltoa rungon siniseen raitaan. Onneksi on olemassa Mirka. Ohjeen mukaan kun työskentelee saa palkkion siinä samalla. Sininen raita alkoi kiiltämään ja ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin käsitellä koko runko samalla.



On tuolla ulkona kyllä poskettoman kylmä työskennellä. Menneinä vuosina näihin aikoihin on veneen kanssa ahkeroitu siellä talvipeitteen alla ja nyt taivas alla.

Ja tuon kiillotus rupeaman jälkeen ei voi muuta kuin taputtaa itseään selkään. Vene vuodelta 1980 näyttää erittäin hyvältä eikä häpeä yhtään nuorempia.

 Pidän näistä vanhemmista.... veneistä paljon. Ei kyllä uusissakaan ole mitään vikaa. Nämä aikaa nähneet veneet ovat kokeneet yhtä ja toista. Ja heillä on vielä monta hetkeä hauskan pitoa edessä. 


Meillä on tänä keväänä useampi meille aivan uusi juttu. Onneksi saimme katsottua näitä touhuja viime vuonna. Maston valmiiksi laittamisen kanssa lähes pelkäsin. Moni on peloitellut ja sanonut sen olevan lähes ylipääsemätön paikka. Veneen vanha omistaja tulikin onnekseni seuraksi kun aloin maston kanssa operoimaan. Hän seurasi ja lupasi kommentoida jos teen virheitä. Rauhassa tehden sain kaikki oikeille paikoille. Köysi köydellä, vantti vantilta valmista tuli. Enään olisi jännitys jäljellä maston pystytyksen osalta.


Lopulta saapui torstai 28. huhtikuuta. Tulisiko tästä kohtalon päivä? Kelluisiko vene, pysyisikö masto pystyssä ja käynnistyisikö kone.... Ja mikä mahtava fiilis. Kaikki sujui todella mainiosti. En muista koska viimeeksi olemme saaneet veneen vesille huhtikuun puolella.


Onhan tässä vielä muutama asia ennen kuin kevään ensimmäinen purjehdus alkaa.


Hyvää vappua kaikille.


2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon uudesta veneestä ja uudesta kaudesta! Kyllä se työ tekijäänsä opettaa ;) Ja hyvää vappua teille myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Perhosia vatsan pohjassa uuden kauden alkaessa

      Poista