Safire Mökki mainos

tiistai 5. heinäkuuta 2022

Saariston saunat: Björkö


Kaikkihan tuntevat Saaristomeren parhaan uintipaikan, Björkön. Saaren ainutlaatuinen järvi houkuttelee puhtaisiin vesiin pulahtelijoita vuodesta toiseen ja venekunnat sopivat tapaamisia saaren rannoille. Moni tietää myös Cafe Björkön josta saa suussa sulavia leivoksia ja pääsee aika matkalle saariston historiaan. Paikasta vastaavat aivan mahtavat omistajat.


Moni ei kuitenkaan tiedä mielestäni yhdestä saariston parhaista saunoista mitään. Rehellisesti myönnän meidänkin käyneen tässä saunassa vasta ensimmäistä kertaa.  Eikä varmasti viimeistä kertaa.


Sauna on viimeisen päälle hieno ja lauteille mahtuu hyvin neljä aikuista ja muutama lapsi mukana. Löylyt olivat mukaan pehmoiset ja hellivät meitä mukavasti.


Eräs asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota on maisema lauteilta. Ikkuna ei huurustu vaikka heittäisi löylyä. Tässä olikin oikein hyvin suunniteltu tuote. Ikkuna on lämpölasia jonka takia saa saunoja nauttia maisemista koko ajan.

Laiturilta pääsee uimaan mereen vaivattomasti ja jalkojen alla on hiekkapohja. Laiturilta ei saa hyppiä koska syvyyttä ei ole liikaa.  On melkoisen mahtava paikka uimiseen. Saarten välinen paikka tarjoaa tuulen suojaa samaan aikaan kuin maisemiakin. Koko seurueemme näyttikin sauna kokemuksesta.


Lopuksi kannoimme saunaan saman määrän vettä kuin olimme käyttäneet. Kaivosta tuli raikasta ja todella hyvää vettä. Ei ollenkaan suolaista mihin saaristossa usein on tottunut.

Cafe Björköstä kannattaa ostaa löylyjen jälkeen leivoksia ja juotavaa. Paikassa ei ole verkko virtaa ja suurin osa käytettävästä sähköstä pyritään tekemään aurinko energialla. Lisäksi siellä on aggregaatti jolla pilvisenä päivänä varmistetaan sähkön riittävyys kahvilalle. Samasta pihapiiristä löytyy myös puucee saunan käyttäjille. 
Vaikka sauna maksaakin on siihen käytetyt eurot todellakin kannattava sijoitus. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti