Safire Mökki mainos

keskiviikko 2. marraskuuta 2022

Kausi on tältä erää ohitse....Pitkän veneilemättömän ajan jälkeen on aika sille vääjäämättömälle asialle. Talvi tekee tuloaan ja tunnetusti Suomen oloissa on hankalaa purjehtia pitkin pimeää talvea. Loppu kesä oli meillä turhan veneetöntä aikaa. Perinteisesti asian oli voinut muotoilla lauseeseen " työ haittaa vapaa-aika".  Nyt lokakuun viimeisenä sunnuntaina oli aika ryhdistäytyä ja hoitaa vääjämätön asia pois päiväjärjestyksestä. Supersään mukaan olisi ilman pitänyt olla kaunista mutta toisin oli. Aamulla kotona katseltiin pitkään sään kehittymistä. Ja kun lähdimme satamaan kotoa ei tuullut juurikaan. Toisin oli satamassa. Tuuli noin 10 m/s pohjoisesta ja jouduimme oikein keskittymään laiturista irroittautumisen kanssa. Köysillä pidimme veneen paikalla kun aloimme peruuttamaan pois. Emme edes haaveilleet enään pienestä veneilystä. Olimme onnellisia kun saimme veneen nostopaikalle odottelemaan ylös nousemista. Tässä ei enään tuuli haitannut ja poistimme puomin ja kaikki köydet. Illan hämärässä kävin irrottamassa vielä Webaston tarjoaman lämmön turvin maston johdot. Nyt kaikki olisi valmista aamun sarastuksessa tapahtuvaa nostoa varten.


Maanantaina aamu oli todella kaunis ja kylmä. Yöllä on ollut pakkasta ja laituri sekä veneen kansi olivat jäässä sekä erittäin liukkaita. Kaikki viimeiset askareet piti suorittaa erittäin rauhallisin liikkein. Aamulla ennen Kuljetus Karttunen saapumista olikin aikaa vielä irroittaa vantit ja valmistella nostamista varten köydet valmiiksi. Meillä on Karttunen nostanut ja laskenut meidän veneet aina ja on hienoa kun kaikki toimii aina moitteetta.  Kyllä se kuitenkin aina jännittää katsella kun masto lähtee nousemaan veneen uumenista taikka kun vene keikkuu nosturin varassa korkealla ilmassa. Mutta kyllä se ammattimies hommansa osaa ja mielelläni aina olen maksanut sen mitä on pyydetty.  Ihmettelen jopa miksi ei hinnat ole korkeampia. Kalusto maksaa ja nyt viime vuosina on myös kaluston vaatima polttoaine noussut hinnaltaan korkeaksi. Meille on myös itsestään selvyys hoitaa veneen ulkoinen peseminen samalla kun vene nousee ylös merestä.  Vantaan Painepesu on ollut meille helppo ratkaisu. Sekin maksaa aina pikkaisen mutta, on niin vaivatonta. Ja ammattilaisella on ammattilaisen työkalut. Painepesurilla ja ammattilaisen painepesurilla on eroja. Ja miksi omistaisin painepesurin itse ja kiroilisin sen säilyttämisen kanssa. Nyt on veneen pohja sekä kyljet puhtaita. Keväällä taas helpompaa aloittaa veneen laittaminen veneily valmiiksi. 

Suuret kiitokset teille kaikille jotka seuraatte blogia. Nyt taas päivityksiä tulossa lisää useammin. Ja suuret kiitokset teille kaikille jotka muuten olette olleet mukana toiminnassa, Kipparinna ja nuoret kipparin alut, työnantaja tarjoamastaan joustosta, muut yhteistyökumppanit....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti