Safire Mökki mainos

sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Uusi vuosi, uudet kujeet

 Joskus itselläni käy näin kuten tässä on käynyt. On niin paljon kaikkea että on ollut helppo jättää jotain tekemättä. 


Heti kun veneen sai syksyllä pakettiin alkoi kiinnostus lopahtamaan. Ei jaksanut käydä veneellä tai edes suuremmin ajatella sitä rannassa seisovaa omaisuutta. Luulen etten ole yksin tämän asian kanssa. Nyt vihdoin luontoäiti hellii meitä hiukkasen valolla. Tämä valon määrä ja venemessujen lähestyminen taas alkaa kutsumaan rantaan.Elämässä on tapahtunut kaikkea jännää loppukesän ja vuoden vaihteen aikoihin. Työpaikka muutti uusiin isompiin tiloihin ja tämä oli iso rutistus. Hauskaa, kivaa ja mukavaa. Todellakin mahtava parannus meidän työpaikalle. Suunnittelu ja toteutus oli todellakin mielenkiintoista. Ja kun mootto saatiin ojennukseen vaihtui firman ERP uuteen. Eli paljon uusia asioita joita oppia. Mutta, se mikä on kaikkein isoin asia on kun minua voi kutsua "pappa" arvonimellä. Ensimmäinen lapsen lapsi näki maailman. Tänään vauvaa katsoessa olivat tuoreet vanhemmat laittaneet pienokaiselle päälle purjeveneen kuvia sisältävän bodyn. Aivan mahtavaa papan mielistellä heti.....

Jotain aikaa ollut kuitenkin meille aikuisille ihan keskenään. Olemme kolunneet muutamia Etelä-Suomen ulkoilualueita ympäri. Ensin niitä ulkoilu paikkoja joissa voi tuijotella jäätymättömään mereen. Sitten kävi jo lammetkin jotka olivat jäässä. Yhdistävä tekijä oli kuitenkin nuotiopaikka jossa lämmitellä ja toisinaan paistaa makkarat.  Eli aikaa rauhoittumiselle.

Nyt on YouTube jo joutunut koville. Enemmän ja enemmän erilaisia purjehdus pätkiä sekä Suomesta että maailmalta tulee katsottua. Ja olemme laittaneet jo muutamia paikkoja paperille jossa pitää poiketa kesällä 2023.  Ennen kesää on onneksi vähän tehtävää veneelläkin. Tälle keväälle vaihdamme septic putket, septin huohotus putken ja laitamme siihen väliin aktiivihiili suodattimen.


Ja tässä tämän päivityksen huipentuma. Saan jakaa kaksi fyysistä lippua venemessuille. Eli jaan yhden lipun henkilöä kohden. Liput noudettava Oy Esco Ab myymälästä Espoon Suomenojan myymälästä.

Eli saadaksesi liput on sinun kommentoitava tämän blogin loppuun, mitä sinulla on suunnitelmissa kesän veneilyä silmällä pitäen. Uusittava veneessä tai uusia/ kohteita vesillä ...


Arvonta on päättynyt. Voittajiksi valikoituivat Tumppi sekä Fairlinen Targa 40. Lipun voi noutaa Oy Esco Ab myymälästä tästä hetkestä alkaen. Myymälä avoinna maanantai klo 8-17, tiistai-torstai klo 8-18, perjantai klo 8-17 ja lauantai klo 10-15


15 kommenttia:

 1. Mullahan sitä tekemistä riittää, uusi vene ihan romusta ensi kesäksi vesille! Tullut sun työpaikka melkein liiankin tutuksi 😀😀😀

  VastaaPoista
 2. Uusi moottori ja uusia kohteita Sipoon suunnalla.

  VastaaPoista
 3. ”Saaristosukkula” on valmiina vesille, korkeintaan vähän tuoretta bensaa kaipaa tankkiin. Espoon ja Kemiön välille varmaankin rajoittuu tulevan kauden ajot pääasiassa.

  VastaaPoista
 4. Ensi kesäksi laitamme tyttären kanssa uudet verhot pikku paattiini, ja aurinkokenno ja järeämpi hupiakku tarkoituksena pystyä tarvittaessa käyttämään CPAP-laitetta tai kylmäkaappi/pakastinta. Lisäksi Hydrofoilit on tarkoitus laittaa.

  VastaaPoista
 5. Ensimmäinen kevät ilman omaa venettä moneen moneen vuotta, mutta josko sitä harrastuksen puitteissa yrittäisi osaamisen puitteissa autella veneilijöitä tuolla merellä taas koko veneilykauden ajan.

  VastaaPoista
 6. Mittaristo vaihtuu ja sitten kaikkea pientä päivitystä/parantelua

  VastaaPoista
 7. Uusittavat, muunneltavat, paranneltavat kohteet veneessä sä jo osittain tiedät ja päivityksiä tulee tasaisen epätasaiseen tahtiin. Kohteita on niin paljon etten ala luettelemaan tässä. Mutta, jos tänä kesänä onnistuisi pelkästään putjehtimaan koko kesän, kotimaassa, Kroatiassa ja Kreikassa. Se olisi unelmien täyttymys.

  VastaaPoista
 8. Onneksi ei ole tälle kaudelle suurempaa uusittavaa / projektit on jo pääosin tehty talvella. Heaterissakin tuli vierailtua pakoputken läpivientiä etsimässä ja tuo on jo vaihdettu :). Kesällä suunnataan Ahvenanmaalle ja toivottavasti Ruotsiin asti. Gotlanti siintää myös haaveissa, mutta todennäköisesti ei vielä tänä kesänä.

  VastaaPoista
 9. Purjehduksen opettelu jatkuu ja suuntana varmaan itäisen suomenlahden kansallispuisto

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Tälle kesälle on tiedossa veneessä vähän sähkötöitä ja ehkä lämmittimen putken haarottamistakin. Mutta tärkeintä on nauttia saaristosta tukka hulmuten, luonnosta nauttien ja aurinkoa ottaen! 🕶👙👒

  VastaaPoista
 12. Lämmitystä pitää parantaa tulee kylmä kesä 🥶

  VastaaPoista
 13. Kummallinen talvi kaiken kaikkiaan, lumet sulaneet jo neljä kertaa talven aikana. Tosin helpottanut paatin huolenpitoa tuntuvasti, kun lumet on pitänyt pudottaa pressun päältä talven aikana vain kerran! Messuilla nähdään!

  VastaaPoista
 14. Markku Suunnitelmissa on tutustua ennestään tuutuun, mutta purjehduksen merkeissä tuntemattomaan uuteen kimppavenekaveriini. Ja viettää vihdoin pidempi aika purjehdusretkellä, minun tapauksessani se tarkoittaisi noin viikkoa.

  VastaaPoista
 15. Arvonta on päättynyt. Voittajiksi valikoituivat Tumppi sekä Fairlinen Targa 40. Lipun voi noutaa Oy Esco Ab myymälästä tästä hetkestä alkaen. Myymälä avoinna maanantai klo 8-17, tiistai-torstai klo 8-18, perjantai klo 8-17 ja lauantai klo 10-15

  VastaaPoista