Safire Mökki mainos

keskiviikko 3. toukokuuta 2023

Kausi 2023 alkakoon

Tästä lähtee kausi 2023 oikeasti käyntiin. Pressut pois veneen päältä ja on aloitettava se kauan sitten itselle lupaama putkiremotti. Eli tuumasta toimeen. Kaikki vanhat septiletkut pois. Itselle tosi haastava juttu.... Sen verran tuppaa olemaan hajuherkkä nenä. Onneksi ensimmäinen erä letkuja lähti helposti pois ja veneessä kaikki luukut avoinna. Ei paha. Viimeinen letku aiheutti haastetta. RST säiliö kyseessä ja sieltä alalaidasta on suora letkulähtö säiliön tyhjennykselle. Mietin sitä kuinka tyhjäksi olimmekaan säiliön tyhjentäneet. Kaikki valuisi kuitenkin lattialle. Onneksi sieltä ei tullut aivan kohtuuttomasti tavaraa. Hajua kylläkin. 


Uusi letku ensin siihen tilalle jonka jälkeen sai siivottua kunnolla paikat.  Vanha letku oli laadukasta letkua jonka kyljessä oli vuosiluvut käytölle. Ja pitkäksi oli mennyt jo kolmella vuodella. Sen kyllä nenäkin kertoi. Nyt tilalle laitettiin uutta notkeaa  Sati Marine Butyyli septiletkua. Myös tuon septin huohotus letku on nyt Butyyli letkua. Ah, veneessä ei tuoksu enään veneelle. Kaikki hajut katosivat.


Tämän jälkeen olikin aikaa seuraavana viikonloppuna istua kannella ja miettiä veneen laskemista veteen. Elettiin aikaa ennen vappua. Ajatus saada vene vesille toukokuun alussa. Naapuri kehui laskevansa veneen veteen seuraavana lauantaina. Itse tietenkin päätin heti varata ensimmäisen mahdollisen ajan vesille laskulle. Se aika tulikin melkein liian nopeasti. Keskiviikko illalle viimeinen vene ennen yötä vesille....  Oli sitten pakko ottaa töistä vapaata tiistaille ja pestä sekä vahata vene mastoineen. Sinkki akseliin ja kölin muutaman paikka maalauksenkin ehti tehdä. Keskiviikkona en ollut muistanut pyytää ketään avuksi veneen laskuun. Onneksi hyvät ystävät venerannasta auttoivat minua maston kanssa ja veneen viemisessä omaan pilttuuseensa.  Kaikkein suurin kiitos kuuluu kuitenkin Kuljetus Karttunen Oy:lle. He ovat nostaneet ja laskeneet lähes aina meidän ja kavereiden veneet. On hienoa tietää kaiken sujuvan mainiosti kun on ammattilaisten hyvässä hoidessä. Nyt vene on vesillä ja kelluu oikeassa lokerossa. Vene on katsastettu ja odottaa kovasti vesille pääsemistä. Tulevalle viikonlopulle on tiedossa ensimmäiset purjehduksen ja kohta pääsemmekin tekemään ensimmäisen retken kaudelle 2023. Joitakin tutustuivat veneeseen tänään. Ruskea kiipesi kannelle ja heti pois. Valkoinen oli valmis lähtemään veneellä uudelle seikkailulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti