Safire Mökki mainos

torstai 22. kesäkuuta 2023

Meidän vakituinen kesän aloitus

 

Suuri meriretkemme on alkanut. Keskiviikkona illan käytimme kaikki kesälomarahat ruokakauppaan. Ruokaa, juomaa ja tarvikkeita kaupasta. Onnea on.... lomapalkka. Sitten venerantaan yöväijyyn jossa aikaa laittaa kaikki ostokset paikalleen veneeseen. Ja aamulla ajoissa sitten liikenteeseen. 

Meillä on ollut jo vuosia tapana aloittaa kausi Elisaaressa. Tätä varten olinkin jo ajoissa ollut yhteydessä ja kysellyt saunaa. Onneksi olimme lähteneet ajoissa liikkeelle aamulla koska saapuessamme satamaan oli siellä jo paljon veneitä. Meidän venekunta oli myöskin houkutellut matkaan pari seuruetta tänne. Tämä satama on erittäin hyvän välimatkan päässä Espoo/Helsinki akselilta. Purjeveneelläkin ehtii siis paikalle suojasatamaan. 

Matka oli melkoisen märkä. Tarkoitan siis sadetta. Koko muu veneen väki vietti matka ajan unten mailla kun itse nautin sateesta. Purjeveneitä meni useampi peräkkäin ja kenelläkään ei ollut kiirus. Purjeita ei tänään tarvinnut ulkoiluttaa koska tuuli oli maltillinen ja vastainen.


Odotamme juhannusta koska silloin seurueeseemme tulee hetkellistä lisäystä. Tyttären tytär vanhempiensa kanssa saapuu autolla paikalle. Ovat vain päivän täällä joten elisaari soveltuu myös veneettömälle. Miettivät myös olisivatko jääneet telttailemaan viikonlopuksi... Tällä kertaa eivät kuitenkaan ole jäämässä 


Satama maksu sähköineen on erittäin kohtuullinen eikä sauna maksukaan hikioiluta. 

Vesi on lämmin meressä ja on kiva uida samalla kun katselee satamaan lipuvia veneitä.


Se on kesä nyt.1 kommentti: