Safire Mökki mainos

maanantai 3. heinäkuuta 2023

Veneilijän paratiisi, Kastelholm

 


Lomareissumme on edennyt Kökar Karlbystä Kastelhoman uudistuneeseen satamaan. Tulimme tänne meille kurjaa keliä pakoon. On luvassa tuulta ja sadetta.

Varasimme varmuudeksi ennakkoon paikan tänne Satamapaikka.com kautta. Homma toimi hyvin ja saimme paikkanumeron ja ovikoodit ennakkoon sähköpostiin. Helppoa kuin mikä....

Matka mentiin pääsääntöisesti purjeilla. Ensin oli hiukan maininkia ja kevyttä tuulta. Tuulen suunta vaihtui ja lopulta kohosi jopa 9m/s jolloin vauhtia riitti. Mutta kaikki kiva loppuu aikanaan ja käynnistämme moottorin jolla taitoimmekin lopun matkaa satamaan. Koirat nauttivat matkasta kuten miehistökin. Tänä vuonna olemme purjehtineet enemmän kuin ensimmäisenä vuotenamme purjeveneellä. Enään ei ole joka kerta vesille lähtiessä "jännä pissa " fiilistä.  Sekä moottori veneellä että purjevenellä liikkuessamme on nautinto merestä läsnä....

Satamassa on vaihtunut yrittäjä. Tästä johtuen on tullut pieniä muutoksia. Kirjojen vaihtopiste on muuttunut pyykin huolto pisteeksi, erittäin hieno ratkaisu. 
Tiskipiste löytyy satamarakennuksen takaa. Lämmintä vettä tulee joten rasvaisetkin astiat puhdistuu hyvin. Itselle tärkeä asia on noiden tiskivesien oikea käsittely. Eivät päädy satama-altaaseen jossa saunan jälkeen uidaan.
Mutta mikä hienointa. Täälläkin on loistava jätekäsittely piste. On tarjolla kaikki samat roskikset mihin on kotona tottunut. Meillä tulee sekajaetta kaikkein vähiten joten lasi purkit, metalli ja bio ovat meilläkin veneessä käytössä. 
Satamassa on uusi terassi jonka ruokailupöydät kutsuvat luokseen. Lisäksi satamarakennuksen palveluita on muutettu. Nyt löytyy ruokaa sekä terassille että veneisiin. Itseä houkutteli uuniperunat sekä pizzat. Unohtamattakaan janojuomia.

Saunat ovat entisellään. Hiukan liian pienet ja kiuas on säädetty ruotsalaisille sopivan lämpöiseksi. Toki hyvät kosteat löylyt saa. Ja kaikkein tärkeintä on tämänkin sataman toiminnassa hyvä iloinen palvelu. Palvelua saa usealla eri kielellä. Olen päättänyt jo aikoja sitten että täällä ruotsia puhuvalla rannikolla pitää pärjätä itsekin Ruotsilla. Koulussa kuitenkin oli peruskoulun päättötodistuksessa komea arvosana kaikissa kielissä, 6. Nyt ei ole opettaja selän takana etsimässä virheitä joten puhuminen vierailla kielillä onnistuu hyvin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti