keskiviikko 17. heinäkuuta 2024

Kohti kääntöpistettä

Aurinko jatkoi paistamista ja meidän matka jatkui eteenpäin. Matka jatkui Taalintehtaalta sopivan kovalla tuulen vierellä eteenpäin. Seurasimme edellä meneviä purjeveneitä ja valitsimme uuden reitin kesken matkan.  Pääsimme perille uuteen kohteeseen nopeammin kuin oli me suunnitelleet. Eli vauhti oli ollut paljon kovempi kuin meillä normaalisti. 


Olimme päätyneet NJK:n Borgareluoto nimiseen saari kohteeseen. Täällä laitoimme veneemme toisen Finn 35 veneen viereen. Se vene oli ihan eri näköinen kuin omamme. Toinen vene mikä oli kanssamme samassa laiturissa oli vanhemman Englantilais pariskunnan Hallberg-Rassy. Heidän kanssaan olimmekin turisseet jo useammassa paikassa tätä ennenkin. Meillä ( minulla ) oli haaveet saunomiseen ja pitihän se saunavuoro varata. Illan saunavuoro oli mieluisa ja löylyt todella makoisat. 


Seuraavana päivänä lähdimme edelleen kohti länttä vaikka kaikki muut suunnat olisi olleet parempia purjeilla liikkuvalle. Eli moottorilla etenemistä oli tiedossa. Reilun kuuden tunnin jälkeen laitoimme köydet kiinni Kråkskär ( NJK ) nimisen saaren rantaan. Täällä oli ihan ulkosaariston tuntua. Isoja kallioita suojaamassa satamaa. Ja tapani mukaan oli uudessa paikassa päästävä saunomaan. Vesi alkoi olla minulle liian kylmää joten keskityin vain löylyihin. Meillä on mukana aina retkisuihku. Tämä säästää vettä peseytyessä todella paljon.  Vettä hän ei saaristossa usein ole liikaa 
Aamulla lähdimme purjehtimaan Kihtiä ylitse. Tuuli oli hivenen sivuvastainen ja pääsimme hyvään vauhtiin. Ensimmäinen AIS tunnustavat vene lähestyi perä edellä kun heidän kurssinsa oli epäsuotuisampi kuin meillä. No, kun pääsimme samalle kurssille heidän kanssaan niin menivät isompana kilpa veneenä nopeampaan meitä karkuun.

Tulimme meidän reissun kääntö pisteelle, Kökar Karlby. Pidämme tästä suojaisasta paikasta kovasti. Ilmapiiri sopii meille hyvin. Ja mikä tärkeintä on täällä suojassa tuulen tuiverrukselta. Pidimme tuulia täällä samat kaksi päivää mitä suurin osa satamassa paikalla olijoista piti. Kävelystä ja saunomisesta saimme nauttia. Myös satamaravintolan ruoka maistui meille.  Tästä alkaakin matka hiljalleen kotiin ja töihin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti