Safire Mökki mainos

sunnuntai 7. heinäkuuta 2024

Vähän erilainen viikko

 

Välillä ei elämä mene niin kuin on suunnitellut. Syy miksi keskeytimme loman ja jätimme veneen Taalintehtaalle oli lopullinen luopuminen koirastamme, jonka aika oli tullut. Vaikka tiesimme tämän olevan lähellä, oli se kuitenkin yllätys.

Meille vapautui muutama päivä kotona lomailuun ennen kuin saimme kyytiä takaisin veneellemme. Käytimme ajan saari retkelle. Helsingin Pihlajasaari on lähellä emmekä koskaan siellä ole olleet. 

 Suunnistimme Ruoholahteen ja hyppäsimme lauttaan, joka vei meidät saareen. Laiturin pielessä tutustuimme saaren karttaan. Päätimme ensin kiertää lännen puoleisen saaren. Kauniita hiekkarantoja, kalliota ja uimakoppeja myös.


 Auringonottajia löytyi sekä hiekkarannalta että kallion koloista. Oli myös monta hyvää pöytää eväiden syöntiin hienoilla paikoilla. Vaikka lautta oli ollut melko täynnä ei ihmispaljous haitannut.

Lännen jälkeen suuntasimme itäiselle saarelle. No, kylttihän kertoo kaiken tarpeellisen. Silmät kiiluen painelimme peremmälle saareen sillan ylitse. Löysimme itsemme grillikatosten luota. Erittäin siistit ja suojaisat paikat. Kärjessä oli vuokra saunakin. Mahtavia kallioita sekä selkeästi linnoituksiakin.  Tällä kertaa emme menneet tutustumaan naturisti alueeseen vaan pidimme vaatteet päällä. 


Palasimme Merisatamaan, jossa ensitöiksemme marssimme jäätelölle. Oli sitten todella isot ja maukkaat jäätelöt. Kannatti nauttia nämä herkut.  Siinä reunakivellä istuessa oli hyvää aikaa seurata ihmisiä ja veneitä. Joskus ei siis tarvitse omaa venettä päästäkseen saareen. Eikä aina tarvitse lähteä kauas voidakseen nauttia kesäpäivästä merellä ja saaressa.


Loppu viikosta saimme tyttäreltä kyydin takaisin veneelle. Ja löysimme veneemme jazzahtavasta Taalintehtaan satamasta alta sateenkaaren. Nyt oli luvassa tuulinen viikonloppu, joten jäimme fiilistelemään satamaan hyvää musiikkia.


Olemme viettäneet täällä aikaa useampana eri vuotena ja aina löytyy uusia paikkoja. Jazzin soidessa päädyimme hotellin puistoon, joka oli kuin suoraan Hercule Poirot elokuvasta. Toki ilman murhaa. Lisäksi löysimme luontopolun sekä lisää upeita vanhoja rakennuksia. 

Sunnuntai aamu alkoi vähän erilaisella tavalla kuin monesti muulloin. Aamulla oli tarjolla gospel jumalanpalvelus puistossa. Erittäin hieno tilaisuus, vaikka kielenä oli meille vaikeampi ruotsi. Ymmärsimme silti tärkeimmät kohdat. Lähes kaikki istumapaikat olivat täynnä.

Elämälle kannattaa näköjään antaa mahdollisuus, niin voi saada jotain hyvää, mitä ei tiennyt etukäteen. 

Nautitaan kesän jatkosta myrskynkin kanssa.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti