Safire Mökki mainos

maanantai 22. toukokuuta 2023

Myrskyn mylväys....

 

Vihdoinkin koitti se kauan odotettu hetki. Olimme koko talven hehkuttaneet purjehdusta Tallinnaan helatorstaina. Pitkään seurasimme sää ennusteita lähes jokaisesta tunnetusta lähteestä ja suunnittelimme Nyt oli sen aika ja tuulet kiusasivat sitten torstaina. Voihan "Myrskyn Mylväys" oli päällimmäisenä mielessä. Päätimme yhdessä miehistön kanssa reittisuunnitelman muutoksesta. Esin menisimme Lähteelään saunomaan puulämmitteiseen saunaan. Torstain purjehdus keli oli meille tosi hyvä. Saimme sopivan reipasta tuulta ja veneemme lähes kiisi tuulen lailla aalloilla. Pientä kisailua oli havaittavissa. Jäimme tietenkin toiseksi koska "vihulainen" oli selkeästi meitä isompi vene ja heidän miehistö oli tehnyt purjehduksia selkeästi useammin kuin me. Perjantaina aloittaisimme meidän venekunnalle suuren matkan Tallinnaan.Perjantai aamu valkeni ja pääsimme liikkeelle ennen yhdeksää. Päästyämme Rönnskärin ulkopuolelle katsoimme veneliikennettä kiikareilla. Yksi moottorivene lähestyi kovaa vauhtia ja olimme varautuneet väistämään heitä. Ilo oli suuri kun he tekivät omat väistöliikkeensä ajoissa ja suunnistivat takaamme ohitse. Kunnes, he kääntyivät kohti venettämme. Meidän koko miehistö olivat innoissaan tästä viranomaisten vierailusta. Kyselivät kuulumisia ( tarkistivat veneily kuntomme ), minne menossa jne. Tarkistivat onko meillä passit mukana ja lopuksi toivottivat hyvää ja turvallista ylitystä.  Erittäin mukava tapaaminen. Olisi kiva nähdä viranomaisia useammin vesillä. Ei ole poliisikaan ollut liikaa esillä. Toivoisin kyllä näkeväni poliisi veneitä useammin


Purjehdus ilma oli perjantaina todella miellyttävä. Itseäni oli jännittänyt tämä suuri meren ylitys oikein vieraalle maalle. Lopulta eipä siinä mitään ihmeitä ollut. Yhdellä halssilla Naissaaren kohdalle ja sitten tuuli loppui kokonaan. Loppu matka mentiin moottorilla ja ihmeteltiin maisemia. Se viimeineen pätkä tuntui pitkältä. Naissaaren käjestä satamaan on loputon matka, Viimeiset jännityksen paikat olivat siinä kun tajusin meidän menevän sisälle laivojen pariin. Itse halusin soittaa VHF puhelimella mutta vaihtoehtona olisi ollut perinteinen puhelin. Saimme luvan ajaa satama-altaaseen jossa odotimme hetken kääntösillan avautumista.  Meillä oli varattu paikka heti sillan jälkeisessä laiturissa. Hieno paikka ja lyhyt matka SuperAlkoon jossa emme tällä kertaa käyneet.

Perjantaina kävimme kaupungilla syömässä ja kävelemässä. Ihan kuin ulkomailla olisi ollut mutta, niinhän me oltiinkin. Itse satama oli todella viihtyisä ja palvelu oli todella hyvää. Ainoa miinus tuli konttisaunasta jossa ei naisilla ollut omaa saunavuoroa. Tai kylttiä saunan olevan sekasauna. 

Lauantai päivällä lähdimme kohti kotia. Tarkoitus mennä moottorilla alkumatkan ajan ja siitä purjeilla kotiin. Matka alkoikin hiukan vastaisella tuulella mutta purjeet saatiin ylös jolloin meno alkoikin maistumaan. Pienen pieni tuulen vire nousi ja vauhtimme nousi melkoisen mukavaksi. Valitettavasti emme nähneet sukellusveneitä tällä reissulla. Pitää vissiin käydä uudelleen Tallinnassa.


Miten teidän muiden viikonloppu sujui?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti