Safire Mökki mainos

tiistai 25. heinäkuuta 2023

Saariston saunat: Stenskär

Aina reissuillaan sitä yrittää pitää huolta saunomisesta. Pitää tietenkin sitten koekäyttää kaikki kohdalle osuvat sauna. Kipparinna tästä joskus jopa antaa palautetta, " eikö vähempi riitä"....


Olimme Stenkärissä yötä ja olin kuullut jo monelta tutulta sekä tuntemattomalta tarinoita tämän paikan saunasta. Oli siis päästävä testaamaan niin mone kehumaa paikkaa.


Satamasta siirrytään saunalle ylittämällä kaunis kaarisilta. Pienempien lasten kanssa tässä voisi lauleskella "Pikku pukki bää, bää" laulua. Omat lapsemme olivat tälle laululle kuulemma liian vanhoja. Sillan päädyssä on odotus paikka saunavuorolle. Jokainen saunoja saa siis ihan rauhassa olla tällä saunasaarella. 

En tiennyt mitä odottaa kun menimme saunalle.  Hyvät löylyt piti ainakin olla. Tämä saunan rakennus olikin sitten suuri yllätys. Uudehko talo odotti saunojia. Naapuriveneilijät satamassa suosittelivat kiertämään talon taakse jossa sai laitettua vaatteet seinustalle ja sieltä pääsi sitten suoraan suihkutilaan. Vaihtoehtona olisi mennä saunamökki tupaan ja jättää vaatteet sinne. Ulkoilma houkutti enemmän meitä. Talon takana oli penkki seinustalla, laiturimainen polku sekä puuceelle että rantaan. Saunalta pääsee rantaan siis ihan hyvin paljain varpain ja takaisin tullessa ei ole hiekkaa varpaanvälit täynnä Taikka pesutilan lattialla kasaa hiekkaa. Tämmöinen kunnollinen laituri rannasta saunalle olisi moneen paikkaan sopiva ratkaisu. Saunan puucee oli todella mahtava. Ihan kuin olisi valtaistuimmelle kiivennyt kun kapusi istunnolle. Paikka on hajuton sekä itikaton. Arvostan tätä.....


Sauna ja pesutilat olivat erittäin siistejä. Huomaa sen että siivousta tehdään paljon ja hyvin. Sauna pääsee jokapäivä kuivumaan siivouksen jälkeen ennen seuraavan päivän saunojia. Tämä pidentää selkeästi saunan käyttöikää.

Saunan pesuhuone oli erittäin siisti. Ja luksusta päästä suihkuun, Mukavat värit laatoissa ja kaikki toimi hyvin. Oli rentouttavaa kun lämmin vesi valui niskaan. Kunnon suihkun jälkeen pääsikin sitten löylyihin. Riittävän iso sauna ja riittävän lämmin.  Vaikka sauna oli ollut päällä monen monituista tuntia riitti lämpöä hyvin. Saunan lauteilla istuessa sai tuijotella merelle ikkunasta. Molemmilla puolilla saunaa olivat lauteet jonne helposti mahtui 3 henkilöä / puoli.  Meillä muu perhe kävi uimassa raikkaassa vedessä. Uimatikkaat menee suoraan rantakalliolta mereen. Liikennettä taikka muita kurkkijoita ei ollut joten kansallis romantillisesti uiminen Aatamin ja Eevan asuissa oli mahdollista. Tämä saunakokemus ylitti selkeästi kaikki tämän kauden muut saunapaikat. Yksistään tämän saunan takia kannattaa poiketa Stensskärille kylään. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti