maanantai 23. syyskuuta 2024

Kipparinnan teema synttärit

 


On kaunis lauantai ja vene on lastattu naisilla. Kipparinnalla on alkamassa syntymäpäivä purjehdus tyttö kavereiden kera. Ohjelmassa on purjehdusta ja syömistä. Mahdollisesti jopa vähän viiniäkin olisi naisilla lasissa.  Eli aamulla moottori käyntiin ja vene sataman ulkopuolelle. Purjeet ylös ja moottorin sammutus. Purjeet alkoivat liikuttamaan venettämme hyvällä vauhdilla.

Kipparinna toivoi reittiä purjehdukselle ja tämä toteutettiin suurelta osin. Espoonlahdelta purjehdimme Pentalan itä puolelta Miessaaren selälle. Täällä sitten käännyimme takaisin kohti länttä.

Vauhtia riitti ja kaikilla oli mukavaa. Uskomattoman kaunis ja lämmin keli helli meitä koko päivän.  Tulimme päivän saarikohteelle. Ajatuksena oli mennä Rövaren saarelle laituriin kylkiparkkiin. Purjeet pois ja kone käyntiin. Mutta, mutta konehan ei suostunut käynnistymään. Pikainen mietintö ja purjeet takaisin vetoon. Silmäily tuuleen ja tuleviin reitti valintoihin. Pika ratkaisu löytyi. Otetaan lisää aikaa ja mennään tuulen mukana vähän etelään ja siitä länteen.

Viestiä seuran  signal ryhmään jos löytyisi apuja. Ja sieltäkin löytyi apu. Mutta sitten muistin meidän maksaneen myös  kohta parikymmentä vuotta Meripelastus seuran jäsenmaksuja. 
Meillä kun ei ollut varsinaista hätään niin pyysimme vain apuja kotisatamaan pääsemiseksi. Sovimme tapaavamme Soukan edustalla jonne menemme ankkurin. Vähän jouduimme kryssimään mutta hauskaa oli. 


Hauskaa oli pienistä vastoin käymisistä huolimatta. Perus purjehdus muuttuikin sitten teema purjehdukseksi " Meripelastus " teemalla. 

Lauantaina saimme purjehdukselle mittää 20 mailia. Syksyn ehkä viimeinen purjehdus oli pelkkää nautintoa lähdöstä saapumiseen. Ei ollut kylmää vaan ihan lämmintä. Sopiva tasainen tuuli kyyditti meitä suotuisasti. 

Toivottavasti vielä pääsemme muutaman kerran vesille ennen talvea. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti