Safire Mökki mainos

keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Saariston saunat: Korpostöm

 

Tästä saunasta oli luullut tarinaa toisissa satamissa. Sauna on huoltorakennuksessa heti laiturin päädyssä toisessa kerroksessa. Saman rakennuksen toiselta sivulta löytyvät tiskien pesupaikka ja pyykkihuoltoa varten koneet. Ja sataman WC sekä yksi suihku löytyy myös tuosta.


Itse saunaan meneminen vaatii luonnollisesti numerokoodin sekä ulko-ovella että pukuhuoneen ovella. Pukuhuoneen yhteydessä on myös yksi WC.  Pukuhuoneessa kävi tilat ahtaaksi ja lattiat märäksi kun pyyhkeille ei ollut naulakkoa suihkutilassa. Muuten hyvä ja valoisa paikka, talon puolesta pefletit löytyi myöskin.


Suihkuhuoneessa oli kolme hyvää suihkua ja tilaa peseytymiselle. Paikat olivat siistit ja ilma raikasta. Se mitä itse kaipasin oli nuo naulakot pyyhkeitä varten. Yllättävän paljon miehiä noissa suihkussa ehtii illan aikana peseytymään....Ja löylyhuone sitten.... Nuori kipparin alkumme mukaan tyylikkäät paneelit seinissä ja katossa. Miesten puolen saunasta maisemat merelle josta oli mukava katsella saapuvia veneitä. Naiset saivat katsella talojen väliin.... Lauteet olivat jaettu kiukaan molemmin puolin ja yhdelle puolelle mahtui istumaan 4-5  miestä. Eli saunassa pystyi olemaan löylyissä maksimissaan 10 ihmistä. Hyvä saavutus kuitenkin pienelle saunalle. Löylyt olivat miedot ja ainakin osa kanssa saunojista olisivat kaivanneet purevampaa löylyä. Tarinoita kerrottiin ja vertailtiin paikkoja joissa jo käyty. Uimiselle tämä sauna ei tarjonnut parastaan. Toki laiturilta pääsi laskeutumaan tikkaita myöden mereen ja samoja tikkaita kiipeämällä pääsi pois merestä.  Pienille lapsille haastava paikka


Kokonaisuus ansaitsee 8.5/10 pistettä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti