Mainos

maanantai 7. toukokuuta 2018

Touhua veneen kannella

Kevät houkuttelee veneen kannelle touhuamaan. Toki vielä Family Cruiserimme on peiteltynä talven jäljiltä. Nyt on vene hiottu ulkopuolelta ja irtoavat lakat on otettu pois. Ja voi sitä pölyn määrää. Hiomisen jälkeen on vaatteet ja kaikki esillä olevat osat itsestä aivan pölyisiä. Illalla hionnan jälkeen on tuntunut koko ihon olevan kuiva kuin korppu.

Hioessa on tullut eteen paikkoja joista lakka lohkeaa ja irtoaa isoina levyinä pois. Nämä kaikki irtoavat on kokemuksen mukaan syytä poistaa kunnolla. Muuten kaunis pinta lohkeilee kesällä jo inhottavasti. Samalla myöskin vesi pysyy poissa veneen sisältä.

Mielestäni puisen / osittain puisen veneen kanssa touhutessa on osa harrastusta tämä veneen hiominen sekä lakkaaminen. Toisilla meistä on aivan mahdoton kiire vesille mutta, onneksi saan nauttia veneilystä myös rannalla. Itselläni on aina aloituksen vaikeus mutta, tämän jälkeen elämä on yhtä hymyä.

Kipparinnan kanssa siivosimme Leaninan kantta viikonloppuna pahimmista pölyistä. Ensin Kipparinna harjasi pois irtopölyt ja lakan palaset. Tämän jälkeen tulin itse perässä kostean rätin kanssa. Harjasimme ja pyyhimme veneen kajuutan katot ja seinät sekä kävelykannen. Nyt ei pitäisi olla irto pölyä ollenkaan. Koska myöskin talvikatos pyyhittiin ensin ohi kulkiessa sekä lopuksi kostealla rätillä. 

Katoksen alla oli aivan kesäiset kasvihuone helteet ja hikeä riitti... Voisi kuvitella ulkoilmankin hipovan vähintään viime kesän lukemia. Melkein pystyin kuvittelemaan itseni kannelle uikkareissa ja Kipparinna bikineissä. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ollut.Toinen mikä olisi kertonut kesästä olisi matkassa kulkeneet eväät. Meillä ei kuitenkaan muisti ollut pelannut näidekään osalta näin alkukaudesta. Kipparinna kävi välillä myös katsomassa kaverinsa venettä ja heidän kevään etenemistä veneilyn näkökulmasta. Heillä näyttää jo hiukan edenneen kevät pidemmälle kuin meillä.  Veneilyhän ei ole mitään kilpailua, eihän.....

 Illalla sitten päivällisen jälkeen alkoikin lakkaaminen. Tämä onkin sitten aikaa vievää työtä. Tarkasti ja huolella tehtävää työtä jonka tuloksesta saa nauttia koko kesäkauden ajan. Itse lakkaan pinnat aina vähintään kolmeen kertaan jotta lakka kerroksia tulee tarpeeksi. Onneksi taas on tulossa arkivapaa jolloin pääsemme Kipparinnan kanssa yhdessä veneilemään kuivalla maalla. Toivottavasti veneemme pääsee vesille toukokuun aikana.

Ja samalla päädymme uuteen kotisatamaan. Uusia asioita tulee eteen ajoittain ja tämä on yksi niistä Kiitokset edelliselle kotiseurallemme lukuisista hyvistä vuosista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti