Mainos

torstai 26. maaliskuuta 2015

Kevään kukat ja muuta

On maaliskuun loppu puolisko ja nyt kukkii jo sinivuokot. Otin kuvan kotipihaltamme 18. maaliskuuta. Vaimo bongasi leskenlehtiä satamassanne jo 15. maaliskuuta mutta kuvat jäivät saamatta kun koirat veivät muualle.

Koirien kanssa kävellessä kuten työmatka pyöräilyssä on mahtava seurata vuoden aikojen muuttumista. Keväällä ensin aurinko alkaa nousta ja lämmittää mieltä. Sitten on venemessut ja alkaa veneen kevätkunnostus. Kohta huomaat että linnut alkavat palata tänne. Ensimmäiset lokkien äänet ovat mahtavia. Kohta huomaat jo joutsenien ja hanhien saapumisen. Talvisäilytys sataman vieressä sijaitsee linnuille tärkeä paikka http://www.suomenoja.fi/ . Tämän Suomenojan lintualtaan ohi kulkee myös työmatkani pyörällä. Saan siis seurailla satamassa työskennellessäni ja ohi ajaessani lintujen liikkumista.  Nyt on melkein harmittanut veneen maissa oleminen. Olisi voinut jo veneillä pari viikkoa... Kylmähän tuolla merellä kyllä olisi mutta kun laittaa Wallaksen käyntiin ja pitäisi ovet ja ikkunat kiinni niin tarkenisi.

Välillä tuntuu että aikaa ei riitä aivan kaikkeen kuin haluaisi. Perheessämme on lapsia kotona vielä kolme ja maailmalle muuttanut jo yksi. Lisäksi meillä on pari aivan mahtavaa koiraa, Lagotto Romagnoloa ( Italian tryffelikoira ). Tietenkin myös me vanhemmat teemme kaikenlaista töidemme lisäksi. Nyt siis aika on ollut kortilla jota on vähän riittänyt veneellemmekin. Itsellä on ollut tässä viikon sisällä kolme iltaa jolloin on ollut menoa. onneksi ilmatkaan ei ole suosineet veneen kanssa askartelua.

Veneen pesemisen jälkeen on tullut tehtyä vähemmän satamassa. Kävimme viikonloppuna vaimon ja koirien kanssa veneellämme. Ilmahan oli aivan jäätävän kylmä. Pistin pilkkihaalarin varmaan kolmatta kertaa päälle tänä talvena.  Itse vaihdoin veneen sinkit ja kiillotin potkurin. Sinkkien vaihtaminen on mielestäni joka vuotuinen työ vaikka kulutusta olisi sinkeissä vielä jäljellä. Vaimo taasen oli veneessä sisällä ja järjesti paikkoja jotta saamme lähetettyä veneemme matkaan kannen TEK DEK laittamiseen tänne http://www.espoonvenepalvelu.fi/ .
Potkurin kiillottaminen olikin aika haastava tehtävä. Kävin hakemaan Biltemasta tähän tarkoitukseen olevat kiilloitus välineet ja sukelsin veneen alle makailemaan. Akkuporakoneen akut olivat täynnä ja uudet osat kiinni koneessa. Onneksi potkurissa ei ollut tuota enempää tummumisia ja näkkiä. Työ eteni hyvin ja sain löydettyä potkurista sarjanumeron . ensin kiillotin kaikki neljä lapaa perän puolelelta. Sitten sukelsin syvemmälle ja kiillotin ne myös takapuolelta. Tässä työvaiheessa sain niskan ja hartiat jumiin. Eli makasin kyljelläni, toisin sanoen pidin päätäni ylhäällä ja kurottelin käsin aikamoisiin kevät juhla ojennuksiin. Tämä työ kyllä kannatti ja nyt potkurimme kiiltää mukavasti. Uskoisin pienen vaivan aina olevan paikallaan.
Lopuksi kokeilimme jo aikaisemmin saamamme patjat keulakannelle. Vaimo jo makaili niillä tosin ei vielä bikinit päällä vaan aivan talvisissa varusteissa. Tuohon Flying Albatrossin kannelle mahtuu makailemaan koko perheemme ilman koiria.  Kuten patjojen tekijä Elinan kanssa suunniteltiin, niin patjat ovat juuri sellaisia kuin halusimme. Leveyttä ja pituutta patjoilla on todella mukavasti. Kaikki patjat saadaan kiinni toisiinsa sekä veneeseen. Veneeseen kiinnittämisessä ei tarvitse muuta kuin laittaa luukun etupuolelta laitimmaiset patjat yhdistävä hihna paikalle ja ikkunoiden edessä patjat kiinnitetään kaiteisiin. Kaikki patjat ovat helposti puhtaana pidettäviä sekä siirrettävissä veneeseen sisälle. Meillä on hyvä paikka näille patjoille silloin kun niille ei ole käyttöä. Veneessämme Flying Albatrossissa moottoritilan päällä on kansi ennen varsinaista kansitasoa. melkein kuin kellari. Jokaisen patjan pohjassa on liukumista estävä pinta sekä vetoketju patjojen kuivaamista helpottamaan. Jos tulemme joskus päivittämään sisäpatjat tulemme varmasti olemaan yhteydessä patjojemme tekijään http://www.couros.fi/3 kommenttia:

 1. Oli pakko vähän nokittaa potkurin kanssa. Piti kyl dokumentoida tää duuni jo viime talvena, muttei vissiin ehtinyt. Kohta vesille! :)

  http://syduo.blogspot.fi/2015/04/uutta-eloa-taittolapaiseen-potkuriin.html

  VastaaPoista
 2. Hienot patjat. Ostimme kaverin Albatrossin syksyllä ja mietin jotain tuon tapaista. Tuliko kalliiksi?

  VastaaPoista
 3. Hei ja kiitoksia. Patjat ovat todella hyvät. Mielestäni patjat eivät maksaneet liikaa, meni omassa budjetissa. Eivät ne toki liian halpojakaan olleet. Itsellä kun on tämä veneen laittaminen lähtenyt lapasesta tänä keväänä, niin olen laskenut koko paketille 10 vuoden käyttöiän. Yllätyin netissä pyöriessäni ja haaveillessani saaneeni samanlaiset patjat kuin targa 44:ssä oli keulassa. Itse en tiennyt tuota asiaa tilatessani patjoja. Kannettaa soittaa Elinalle www.couros.fi ja kysyä hintaa. Hänellä voi olla myös patjojen kaavet tallella. Teetimme myös avotilan penkeille patjat.

  VastaaPoista