Mainos

maanantai 14. syyskuuta 2015

Sommaren är kort, vai onko?

Sommaren är kort
De mesta regnar bort
Men nu är den här
Så ta för dig
Solen skiner idag
Hösten kommer snart
De går med vindens fart
Så lyssna på mig
Solen skiner
Kanske bara idag  ( Tomas Ledin )


On tullut se aika vuodesta jolloin alkaa olla kesä loppumaisillaan. Mutta ei vielä. Nyt on meillä täällä pääkaupunkiseudulla melkein lämpöisempää kuin kesäkuussa. Nauttikaamme siitä kun lämpöä riittää. Kyllä ne sateet ja vilu siellä jo odottelevat, että pääsevät kiusaamaan meitä oikein kunnolla.  Meillä on ollut erinäisiä kiireitä oikeassa elämässä joten viimeisen parin kolmen viikon aikana veneily on jäänyt oikeastaan väliin.

Tämä on pistänyt jo mietityttämään miten hoidamme talvisäilytyksen veneellämme joka toivottavasti menee kaupaksi talven aikana ( Vilkas ). Vielä meinasimme pitää venettä kuukauden vesillä ja nostaa se ylös noin 15. lokakuuta. Viemme sen taas Suomenojalle josta on "yllättäen " taas juttua lehdissä. Meillä itsellämme ei ole koskaan ollut mitään valittamista kyseisestä satamasta. Toki mietimme kuinka sinne voidaan rakentaa asuntoja kun ainakin veneet likaantuu talven aikana todella isosti ja keväällä ja kesällä tuoksuu itse " tuote ".

No kun vene nousee talveksi, irrotamme siitä sisälle lämpimään VHF:n, Plotterin, Kaikuluotaimen  ja ehkä myös radionkin. Luonnollisesti pitää löytää kuiva ja lämmin paikka kaikille veneen patjoille. Vuodevaatteet onkin jo pesty sekä mankeloitu odottamaan seuraavaa kautta. syksyllä myös vaihdamme öljyt sekä vesipumpun siipipyörän, nämä tehdään normaalin syyshuollon yhteydessä. Ajattelin taas pyytää huoltoa tekemään Touri Marinen. Ja harkinnassa on polttoaine säiliön tyhjennys sekä pesu.


 Tässä muutamia kuvia kuluneelta kesältä joka ei ollut ilmojen puolesta mikään liian huono. Saimme nauttia monista aurinkoisista päivistä merellä perheen kesken ja myöskin kavereiden kanssa.

Nyt kun olemme taas tukevasti olleet mantereella niin olemme päässeet nauttimaan erilaisista asioista. Eilenkin vanhin neideistämme oli kotona käymässä ja hänen poikaystävänsäkin poikkesi kylään. Todella mukava miehen alku. Ja tykkää moottorikulkuneuvoista. Valitettavasti vielä moottoripyöristä mutta ehkä saamme käännettyä hänen ajatukset myös merelle ja veneilyyn.....  Olihan hän jo kesällä kerran kanssamme merellä saaressa. En ilmeisesti ollut täysin toivoton tapaus kun vielä uskalsi tulla kyläilemään...

Palataakseni tuohon alkuun, niin ei meidä kesä mikään lyhyt ole. Veneen kun laskee huhtikuussa ja nostaa lokakuussa niin saadaan veneily kautta pidennettyä. Melkein puolivuotta vene kelluu ja liikkuu vesillä enemmän tai vähemmän. Eivätkä ne syksyn taikka kesän sateet suuremmin haittaa elämää. Itse meinasin vierailla nyt tällä viikolla Mikä Viini 2015 tapahtumassa. Ajattelin löytää joitain uusia viinejä talveksi. Sellaisia joiden kanssa on hyvä suunnitella tulevaa ja mukava muistella mennyttä. Ja jokaisella vuodenajalla on omat hyvät sekä huonot puolet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti