Mainos

tiistai 22. syyskuuta 2015

Pirskahdus elämää, unelmia ja haaveita

Hullu työtä tekee, viisas elää vähemmälläkin. Mutta työ se sentään on hauskinta elämässä – ei siitä mihinkään pääse.— Kirjailija Minna Canth (1844 – 1897)

Pienellä ihmisellä on ollut taas kiirettä elämässä.  Perjantaina töiden jälkeen oli  käytävä venerannassa tarkistamassa olikohan veneemme vielä tallella. Ilmassa oli melkoinen tuulenvire ja tuntui jotta sukat olisivat pyörineet kotonakin jaloissa.  Rantaan lähdin yhdessä vaimoni siskon miehen kanssa. Hän kävi tarkistamassa heidän Scandinsa kiinnitykset ja itse sukelsin Vilkas / Albatrossiimme. Vaikka on tässä sadellut ja tuullut oli kaikki kunnossa veneessä. Ei ollut satanut sisälle ja aurinkopaneelit olivat pitäneet akut täysinä.  Kaikki fenderit ja köydet olivat oikeilla paikoilla ja kunnossa veneen ulkopuolella. Valitettavasti emme ehtineet tälläkään kertaa veneilemään kun suunnistimme tuonne vaimon siskon kotiin perheemme kanssa iltaa viettämään. On mukavaa kun he ovat muuttaneet meidän lähelle. Poika ilmoitti illalla jäävänsä serkkunsa luokse yöksi joten naiset petasivat hänelle pedin sinne serkkupoikien huoneeseen.  Meidän vielä kotona asuvat neidit kävivät sitten illalla koirien kanssa ulkona ja menivät omaan kotiinsa. Saimme siis hetken viettää aikaa vain aikuis porukassa.  Ja kävelimme sadekuurojen välissä kotiin. 

Family Cruiser kuvat: Ville Kairamo

Lauantaina sitten jatkoimme tulevan suunnittelua. Saimme kuvia tulevasta veneestämme ja mietimme paikkoja joissa ne kuvat ovat otettuja. Joudumme varmaankin tekemään talven aikana jonkin moisia kartta sulkeisia. Valitettavasti vorot olivat käyneet viemässä plotterin pois. Tässä plotterissahan olisi ollut ilmeisesti lähes kaikki muutaman viime vuoden rantautumispaikka. Ensi kesänä haluaisimme rantautua mahdollisimman usein luonnon rannassa. Itseäni kiinnostaa kuinka Lagottomme Mio ja Mette ( Foogel ) oppivat kulkemaan siltaa pitkin rantaan ja takaisin.  Tähän saakka olen nostanut heidät rantaan yksitellen. Onneksi veneessä on ollut koira edellisilläkin omistajilla joten onhan tämä vene testattu koiralle sopivaksi kuten myös Albatrossimmekin on. Toki tarvittaessa voisi veneen kiinnittää myös palvelusataman rantaankin.  Heti alkoi meillä polttelemaan kuiva maa jalkojen alla ja mieli suunnisti merelle. Mutta, mutta, lauantaihan menikin sitten siivotessa. Onneksi tuuli ja satoi ettei niin paljoa harmittanut.  Hyvä ettemme vielä alkaneet kaivaa karttaa esille ja merkitä jo nyt tulevia kohteita sinne. Paljon on komeita saaria vielä kokematta. Mutta vielähän on tätäkin kautta jäljellä melkein tarkalleen kuukausi. Pitäisi varmaan kohta käydä Suomenojan venesatamassa katsomassa mitä löytäisin venepukit ja niille oikea paikka. Lisäksi olen jo kaivanut Kuljetus Karttunen yhteystiedot esille. he ovat nostaneet ja laskeneet veneemme tähän asti aina. Loistava palvelu ja muisti herroilla. Muistavat veneestä milloin on oikealla kohdalla liinat nostamiseen ja sen mihin kohtaan lasketaan telineelle. 
Mutta olen tarpeeksi hullu tekemään töitä ja tarjoamaan palveluksiani käyttöön mitä erilaisimissa tilanteissa. Sain kunnian osallistua Mikä Viini 2015 tapahtumaan töiden merkeissä. Sain olla esittelemässä Anna Codorniu Cavaa. Ennen tapahtumaa sain koulutusta lisää viinien maisteluun ja esittelyyn. Onhan minulla "synkkä" historia työskentelystä ravintoloissa erilaisissa tehtävissä joten tämä oli melkein kuin paluu vanhaan. Luulen että  Fresita saa kaverin veneelle ensi kesäksi. Oli hienoa huomata kuinka kiinnostuneita erilaisista tuotteista olivat messuilla vierailijat. Kaiken työnteon ei tarvitse olla aina sitä samaa päivästä toiseen. Voi antaa mahdollisuuden muillekin työtapahtumille kuin sille nykyiselle. Joskus työntekeminen on hauskaakin, kuten nyt.  Pidetään ihmiset huolta itsestämme ja toisistamme jotta jaksamme harrastaa vaikkapa veneilyä.

4 kommenttia:

 1. On se vaan kaunis, tuo teidän uusi vene! Toivottavasti vielä meillekin löytyy passeli ennen ensi kesää. Ja kiitos Mikko vielä viini-illan tarjoiluista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa seurata teidän venekuumeen kehitystä. Onneksi voimme keskittyä itse vain uuden veneen varusteluun talven aikana

   Poista
 2. Toinen satamapaikka (jossa purjeveneitä taustalla) on ilmiselvästi Kråkskär Saaristomerellä, n. 8 M Helsingholmenista lounaaseen. Kaunis paikka vanhoine kalastajatupineen (lukittu), grillipaikkoineen, polttopuineen sekä lampaineen. Hyyskäkin löytyy. Hyvin hoidettu saari ja loi(sta)va hiekkaranta lapsille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla. Meillä lakaa vasta vuodenvaihteen jälkeen kartta sulkeiset jossa vanhat merkinnät siirretään uuteen karttaan. Paikkoja voi suositella kanssa tulevalle kesälle.

   Poista