Mainos

torstai 16. marraskuuta 2017

Näin se vaan aika menee....

Usein luulee heittäneensä huolet kun on vain vaihtanut niitä. (Michel de Montaigne)
 
Nyt on heitetty kesäiset huolet taakse ja siirrytty uusiin huoliin. Kesällä veneen ollessa laiturissa oli mielessä aina ajan vähyys veneilyn harrastamiseen. Huoli voimakkaista tuulista ja sateista piinasi myöskin kesällä. Toista se on nyt syksyllä / talvella. Nyt tietää tuulen ja sateen piinaavan rannalla olevaa venettä taikka sen katosta.
 
Tämän takia olemme miettineet miten saisimme veneen parhaiten suojatuksi. Kaikkein paras vaihtoehto on meille Family Cruiserimme peitteleminen kunnollisilla peitteillä. Rakensimme veemme kannelle A-pukit joiden sisään saimme myös maston turvaan. Rakennelmasta tuli tukeva kun tuimme sen kunnolla. ( No, nyt kun kehun tukevuutta saatte huomata kuinka tuo romahtaa talvella kannellemme ). Saimme kavereiltamme heiltä ylimääräiseksi jääneen paksun peitteen ja laitoimme sen kriittisimmän kohdan päälle. Keulaan laitamme kevyemmän peitteen josta tulee valoa läpi kevään askareita varten.
 
Tietenkin rakennetaessa loppui aika kesken ja teimme pikaisen virityksen perän peittämiseksi. Tämä piti tulla fiksaamaan kuntoon heti seuraavana päivänä. Emmepä tulleet joten etelätuuli päätti purkaa tuon perän kevyt peitteen maahan saakka. Onneksi kaveri laittoi viestiä tapahtuneesta ja antoi pikaisen avun veneellemme. Pääsimme itse korjaamaan tuon vasta muutaman päivän kuluttua. MIelestäni kannattaa tutustua myös talvisäilytys naapureihin. Tällöin useampi venekunta käy tarkistamassa oman veneensä ohessa myös naapureiden veneet. Jos jotain ongelmia on niin sitten vain ilmoitusta naapuriveneille....


 

Kun vene oli lopulta peitelty uudelleen jäi aikaa moottorin talvijutuille. Perkins moottorimme on veneen alkuperäinen moottori ja kuvittelin olevan helppoa laittaa merivesipuolelle glygolit. Raakavesi-putki löytyi helposti ja ruuvimeisseliä kouraan. Klemmarit totesin menevän vaihtoon keväällä kun olivat päässeet ruostumaan. Onneksi aukesivat vielä. Siinä ruuvatessa klemmareita auki silmäilin tuota letkua ja totesin sen olevan entinen. Ilmeisesti alkuperäinen ja pinnassa halkeamia.... Nyt jo harmitti. No, kädet letkun ja läpiviennin kohdalle ja letku irti pienellä kieräytyksellä.
Tai sitten ei. Letku oli kiinnittynyt läpivientiin pysyvästi.  Nyt en lähtenyt sitä vielä leikkaamaan poikki vaan palaan tänne vielä uudelleen. Samalla katson moottorin läpi ja kirjaan kevättä varten ostoslistaa moottorin kevät töitä varten. Sinkkien etsiminen moottorista taikka veneestä on edessä vielä. Keväällä laitan sinkit kalarautaan sekä peräsimeen. Kummassakaan ei ole paikkoja niille ollut. Onkohan Perkinsissä sinkkejä jossain? Nyt olemme tyytyväisiä kun Leaninamme on kotimme lähellä ja pääsemme tänne talven aikana käymään useasti ja laittamaan venettä taas enemmän omaan käyttöön sopivaksi. Ja pääsen sotkemaan käteni moottorin huollon kanssa.
 
Näin syksyllä isottelen ja ajattelen tekeväni sen ja sen huolto toimenpiteen. Tai jopa aivan kokonaan jotain uutta veneeseen. Mitä ajatuksia teillä on oman veneenne kohdalla? Teettekö jotain hankintoja taikka isompia huoltoja talvella? Vai pelkästään nautitte vain hetken vapaudesta ilman venettä.....
 
Meillä kesän huolet on heitetty pois ja ollaan lähes huolettomia näin talvella :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti