Safire Mökki mainos

torstai 16. tammikuuta 2020

Taas sitä mennään...


Onneksi välillä tässä pimeydessäkin on paistanut aurinko. Silloin on aina syytä pistää nokka pihalle ja ottaa auringosta kaikki irti. Onneksi myös aurinko nousee ja laskee jo selvästi eriaikaan kuin ennen joulua. Sekin tuo helpotusta tähän arkeen.  Välillä on ollut jopa hankala uskoa valon voittavan vallinneen pimeyden, sateen ja kurjuuden. Onneksi niidenkin kanssa on pystynyt elämään kun aina keksii jotain hauskaa....


 Meillä on tänäkin talvikautena paljon asioita vireillä veneellä. Kun aloittaa tekemään jotain niin heti kulman takana on toinen työ odottamassa. Eli kun aloitimme sähköjen uusimisen veneeseen ja poistimme vanhoja kilkkeitä mahongista päätimme samalla käsitellä puut uusiksi. Tästähän sitten seuraa se että, päätimme hioa kaikki puupinnat nyt veneen avotilan avotilasta. Tätähän emme tietenkään olleet suunnitelleet etukäteen. Viime keväänä lähes vannoimme ettemme enään hio venettä pitkään aikaa ja kuinkas kävikään. Onneksi Mirka Deros auttaa tätä tehtävää paljon. Kone on näppärän kokoinen ja painoinen. Lisäksi se on tehokas kokonaisuus. Saa sitten nähdä kumpi meistä, Kipparinna vai minä,  hioo venettä tässä muutamana viikonloppuna tammi-/helmikuussa. Ja kumpi vai molemmat pääsevät lakkaamaan avotilan pintoja nyt todennäköisesti Epifanes kirkaalla lakalla.

Ollaan myös ladattu veneemme akkuja muutaman kerran talven aikana. Hupipuolen akku hankittiin viime kesäksi joten toivon sen kestävän käytössä vielä useamman vuoden. Kesällähän sitä ylläpidetään aurinkokennoilla yhdistettynä kunnolliseen MPPT-lataussäätimeen.

Ja venemessut on melkein jo "kulmantakana". Tiedä sitten mitä sietlä tarttuu matkaan mukaan.... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti