Safire Mökki mainos

keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Syys saapuu merelle


Viikonloppuna oli tarkoitus painella merelle työviikon jälkeen. Tokihan siihen sitten siunaantui perjantaille paljon muutakin joten lähtö venähti turhan pitkälle. Päätetteein kuitenkin siirtyä kipparinnan kanssa veneelle ja mahdollisesti lauantaina aamusta merelle. 

Perjantai ilta oli kaunis eikä meri ollut vielä liian kylmä uimiseen. Itse hän en mereen enään pystynyt menemään. Kipparinna sai kunnian uida minunkin puolesta. Vasta palvelukeskus laitoin veneen lämpenemään. Webasto lähti käyntiin hyvin ja tuotti lämpöä kipparinnan iloksi .

Laitoimme veneeseemme "snaps-stugan" vai "pappa-teltan" päälle.  Onneksi edelliset omistajat ovat tämän aikanaan hankkineet. Toimii sekä kesän helteillä että syys aikaan. 

Ilta meni mukavasti veneessä nauttien tyttären ostamia Halmeen leipomon herkku leipiä. Niiden kylkeen sopii loistavasti juustot ja tee, mahdollisesti jopa viini. Lämmittimen luodessa lämpöä oli mukava jutella, kuunnella musiikkia, pelata pasianssi ja yleisesti nauttia elämästä. Kynttilät valaisivat myöskin korttipelejämme. Lopulta oli myönnettävä ja psineltsva pehkuihin.

Aamulla tuuli melkoisen runsaasti. Sanoisin jopa miehekkäästi jos siitä ei kukaan pahoittaisi mieltään..... Vettäkin oli yöllä ripsonut. Nukun veneessä kyllä tosi maukkaasti. Pitäisiköhän siirtyä ihan vakituisesti veneeseen nukkumaan?  Maisema ylös on hieno. Maston liikkeet aallokossa ja tuulessa olivat rauhallisia. Torkahdin vielä uudelleen. Tuulta oli meidän makuun liikaa ja päätimme siirtyä aamiaisen jälkeen kotiin. 


Aamiainen olikin melkein parempaa hotelli tasoa.  Muutamaa eri tuoremehua, hyvää haudutettua teetä, useita herkullisia leipiä leikkeleineen. Ja tietenkin parasta seuraa mitä on tarjolla. Oma puoliso.

Lähtiessä unohdimme lämmittimen päälle ja muistimme asian vasta sunnuntaina illalla. Maanantaina kävin sammuttamassa lämmittimen ja tarkistin akkujen latsustilan. Varsin riittävä oli. Polttoaineen kanssa totesin ennen seuraavaa purjehdusta tankkaavani pari kymmentä litraa dieseliä. 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti