Safire Mökki mainos

maanantai 11. syyskuuta 2023

Syyskuun yhä jatkuvaa kesää

 Hiljaista taas ollut blogi rintamalla. No, ei sitä vauhtia kauheasti ole ollut veneelläkään. 

Edellisen blogi postauksen jälkeen on tapahtunut kaikkea. Heti loman päätteeksi angiina ja lopulta kauden toinen purjehdus Tallinnaan.


Nyt kuitenkin tänä viikonloppuna pääsimme taas veneilemään. Veneilemään koska lauantaina työpäivän jälkeen ei juuri tuullut espoonlahdella. Lähdimme kipparinnan ja kavereidemme kanssa vesille neljän jälkeen. Kassit täynnä eväitä. Tarkoitus oli mennä pitkästä aikaa Stora Herrön laiturille ja grillaamaan johonkin siellä saaressa. Laituri oli kuitenkin täynnä ja hetken mietinnön jälkeen suuntasimme Rövaren saarelle. Enään ei kulje saaristoveneet joten suuntasimme laituria kohden. Ja, sehän olikin varattu. Saimme kutsun tulla jo kiinnittyneet veneen kylkeen. Lopulta samassa laiturissa oli meitä kolme purjeveneitä.


Rövaren on kaunis saari jossa emme kuitenkaan usein vieraile. Ei taida olla purjeveneelle liikaa kiinnitys paikkoja.  Joskus olemme täällä kuitenkin moottoriveneellä olleet yötä. Tämä kerta tarjosi meille taas parastaan. Kallion laella oleva pöytäryhmä on hieno. Grilli laitoksella oli hyvät pelit menossa nuorilla herroilla. Käytös oli ensi luokkaista ja kaikilla oli mukavaa. 
 Pieni kävely saaressa kruunasi päivä. Takaisin tullessa ei tuullut sitä vähääkään ja taitoimme matkan moottorilla. Ilta pimenee kohtuullisen aikaisin ja loppu matka menikin melko hämärässä.


Sunnuntaina meillä olikin veneessä toiset vieraat. Sanoisinko juhlavieraat. Veneemme on vuodelta 1980. Sattumoisin on käynyt ilmi jo aikanaan oston yhteydessä että tunnen myös ensimmäisen omistajan. Nyt sunnuntaina illalla pääsin isännöimään Haniman kaikkien nykyisten ja entisten omistajien purjehdusta. Oli huikeaa kuulla veneen historiasta ja jutella tuttujen kesken. Tämä on otettava uudelleen....


Ja vielä on ilmoja jäljellä. Vesille tekee mieleni vielä syksyllä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti