lauantai 26. marraskuuta 2016

Pientä puhdetta harmaille ilmoille


Marraskuun loppupuoli jo menossa eikä ole tullut uudelleen talvea tänne. Lumet on sulaneet pois kuten myös jäät merenlahdista.  Päätin käydä kaverini kanssa Porvoossa tervehtimässä veneen veistäjää ja venettämme. Samalla saimme hyvän tekosyyn pysähtyä Porvoon vierasvenesatamassa. Vähän mietimme josko poikkeaisimme tänne ensi kauden aikana. Kummankaan venekunta ei ole käynyt koskaan veneellä Porvoossa joten ehkä olisi syytä suorittaa vierailu kaudelle 2017.


 Meillä on aina tähän aikaan kaudesta hienoja sekä suuria suunnitelmia veneen kanssa. Jos tekisimme sitä tai olisiko tämä vaihtoehto parempi..... Näistä toteutuvista haaveista saatte kyllä sitten lukea täältä. Joka tapauksessa irrotimme veneen turkkilevyt pois ja tutkimme mitä sieltä alta löytyy. Ainakin siivottavaa riittää.
Keväällä 2017 ( venemessujen jälkeen ) tulen sukeltamaan rätin ja pesuaineen kanssa veneemme jokaiseen koloon jonka löydän tai saan kivuttomasti avattua. Turkkilevyjen poiston yhteydessä huomasimme myöskin pieniä kosteuden aiheuttamia haasteita. Saa nähdä miten selviydyn tuostakin korjauksesta.


Moottorina meillä on lähes ikiliikkuja Perkins. Kausi 2016  oli meille ensimmäinen kesä tällä veneellä ja moottori toimi kuin unelma. Tavoitteena minulla olisi kuitenkin saada moottoritilaa jäähdytettyä. Mahdollisesti laitamme moottoritilaan puhaltimen joka tehostaa ilman poistumista. Mitään lämpenemis ongelmia ei kuitenkaan ole ollut meillä. Keväällä olisi itse ja kaverin kanssa tarkoitus tehdä huolto moottorillemme. Tämä siksi että, opin tuntemaan tätä yksilöä paremmin ja mahdollisessa moottori ongelmassa ajon aikana osaisin tehdä jotain. Itse olen aina halukas likaamaan sormeni töitä tehdessä joten odotan mielenkiinnolla kevään askareita veneellä. Haluan itse tehdä paljon ja kaikenlaista mutta, osaan myös tarvittaessa tunnustaa avuttomuuteni tekniikan kanssa. Tällöin otan kyllä ammattilaisen mielelläni tekemään tarvittavaa työtä.

 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti