Mainos

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Venemessut 2017 tunnelmia

"On vain kaksi tapaa elää elämää.
Ensimmäinen on kuin mikään ei olisi ihmeellistä.
Toinen on kuin kaikki olisi ihmeellistä."
Albert Einstein

Varma kevään merkki on venemessut. Tänäkin vuonna vierailimme jälkimmäisenä lauantaina messuilla. Kaverimme olivatkin jo käyneet edellisinä päivinä ja kertoivat meille missä tulisi käydä. Toki meillä oli jo etukäteen suunniteltu mitä haluaisimme itsekin nähdä. Lapset halusivat päästä muutamaan moottoriveneeseen ja meitä aikuisia kiinnostivat purjeveneet sekä tarvikkeet.  
Messuilla pääsi ottamaan hienon kuvan itsestään kalastajien seurassa. Alkuperäisessä Albert Edelfelt maalauksessa Merellä-teoksessa on kalastaja Lindström. Kyseinen Lindsröm on meidän veneen veistäjän esi-isiä. 

Minua ja Kipparinnaa kiinnostivat puiset veneet ja lapset mukautuivat vielä tässä vaiheessa tahtoomme mukisematta. Kyllähän hekin arvostivat kauniita puisia veneitä. Lakka tuoksui hennosti ja pinnat olivat niin kirkkaita että, niistä pystyi melken nähdä oman peilikuvansa. Itselläni on haaveena joskus saada puinen tervattu soutuvene tai sitten lakattu soutuvene. Mahonkinen pieni jolla voisi olla mahtava Family Cruiserimme perässä nykyisen kumiveneen tilalla. Tai sitten mahonkinen kajakki jolla saisi nauttia luonnonrauhasta. Kultaranta veneen historia oli myös varsin mielenkiintoinen. Ei voi kuin ihailla ammattilaisten kädenjälkiä näissäkin yksilöissä. Meilläkin olisi Leaninassa lakkaamista riittämiin.Onneksi hän on vielä hyvässä kunnossa, kiitos kuuluu siitä edellisille omistajille sekä veistämölle jossa hän talvehtii.  Ja joskus tulisi ottaa ihan puulle koko kajuutta.... On ihmeellistä että vanhat puiset veneet tuntuvat kestävän lähes mitä tahansa jos niistä pidetään huolta

 Ennen kuin menimme lasten toiveiden mukaisesti isoihin moottoriveiden luokse pysähdyimme haaveilemaan autoista. Kipparinna löysi itselleen sopivan "kauppa-kassin" Volvo S90. Kyllähen se minullekin sopisi. Pitää varmaan alkaa tekemään lisätöitä jotta saisi tuollaisen kakkos autoksi... En ole oikein ennen ollut Volvo-ihminen mutta nämä uudet Volvot ovat kyllä todella himoittavia.Kun olimme selvinneet autoista eroon oli suunnitelmissa käydä venemessujen Matkavene voittajaa, Galeon 360 fly. Valitettavasti tuonne oli niin pitkä jono ettemme menneet sinne tällä kertaa. Sen sijaan päädyimme tutustumaan Linssen teräsveneeseen. Tämähän oli lähes kesämökki tasoinen rauhalliseen matkaan sopiva vene. Uskon että tämä sopisi meille rauhallisesta retkeilystä pitäville. Ja puuta oli sisätiloissa käytetty vähintäänkin riittävästi. Melkoisen jykevä vene kyseessä. Ja varmasti toimiva vene myös saaristossamme tai järvillämme. Tämän jälkeen tutustuimme Targa veneisiin. Jos minulla olisi liikaan ylimääräistä rahaa niin mikään ei pidättelisi minua tilaamasta Targa 44 venettä. Ja ilmeisesti lapsetkin suostuisivat tähän veneeseen astumaan kyytiin. Muutamassa vierasvenesatamassa olemme olleet ison Targan naapurissa. Ja on ne hienoja....

Tässä vaiheessa päädyimme altaan laidalle jossa juuri työnnettiin vesille optimisti jollaa. Poikamme ampaisi suoraan jonoon jotta pääsisi kokeilemaan moista kapinetta. Ja hänen hymynsä pienen kokeilun jälkeen ulottui korvasta korvaan. Pieni hento toive pääsi nuorelta herralta rantautuessa. "Saisinko itselleni tälläisen?" Illalla katselin netistä olisiko jossain myynnissä "mökki" käyttöön soveliasta optaria kohtuu hinnalla. Ei oikein löytynyt. Sopivia yksilöitä saa ehdottaa sähköpostilla tahdenyhden@gmail.com.

Jätän vielä veneistä kirjoitettavaa toiselle kertaa. On jo siirryttävä tarvike puolelle. Lapsille on ostettava tälle kaudelle uudet pelastusliivit ja veneeseen plotteri. Ehkä myöskin uusi jääkaappikin voisi olla mukava. Metrilakut suussa painelimme tarvikepuolelle ja törmäsimme Marinekauppa.com osastolle. Neiti katseli sopivia liivejä hänelle ja veljelleen kun itselläni sormet oikein "syyhyten" aloin jo haaveilemaan kaikesta.... Meillähän on reissuilla veneen perässä kumivene mutta, vanhana melojana kaipaisin mahdollisuutta meloa vaikka saaren ympäri. Jos ostaisi tuollaisen ilmatäytteisen kajakin kannelle niin olisi taas yksi harraste väline lisää. Ja kun sain silmäni irti kajakeista löytyi tilalle vaikka mitä muuta kivaa. Kumiveneenkin voisi päivittää ja tietenkin kaikuluotain ym kaipaisivat päivittämistä. 
Onneksi kipparinna huomasi tilanteeni ja tuli taluttamaan minut korvasta vetäen pois tältä osastolta. Sanoi hankkivansa lasten kanssa pelastusliivit täältä ja että laittaa minun koneelle lukon etten pääse tuhlaamaan rahoja tällaiseen houkutusten paikkaan.  

Lähdimme kulkemaan kohti yläkertaa ja uusia houkutuksia. Täällä minä jouduin pitämään kipparinnasta kiinni ettei hän joutunut kaikkiin takki tarjouksiin kiinni. Onneksi löysimme Pidä Saaristo Siistinä standille. Täällä osallistuimme arvontaan tämän kauden tarran väristä. Ja keskustelimme pitkät tovit heidän toiminnastaan. Jos ette ole vielä jäseniä niin suosittelen kyllä kaikkia liittymään ja tukemaan hyvää asiaa. Kyllä taas oli ihmeellinen päivä messuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti