Mainos

maanantai 19. kesäkuuta 2017

Irti arjesta

Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla kuin silloin, kun loimme ne.
- Albert Einstein
 
Viikonloppu, tuo ihana lepohetki arjen keskellä. No, levosta ei aina tietoakaan kun töiden jälkeen kurvasin kotipihaan. Sisällä odotti veneelle vietävien tarvaroiden kasoja. Oli tarjolla jos jonkin muotoista pakkausta. Vähän tulevaa kesälomaa varten veneelle vietäviä juttuja. Pakkasimme kaksi autollista täyteen ja kurvasimme satamaan. Lähtökohtana tässä vaiheessa oli ettemme enään näin lauantai iltana edes yritä mitään pitkää merimatkaa vaan lastataan venettä rauhassa. Samalla tietenkin siivousta jatkettiin. Ilta kului rauhassa lastenkin osallistuessa veneen laittamiseen ja huomasimme kellon olevan jo melkoisesti.
 
Iltapalan yhteydessä meillä on kesäisin tapana pelailla milloin mitäkin. Nyt pojan pyynnöstä pelasimme "risti seiskaa". Leivät ja mehut katosivat suihin pelin tiimellyksissä. Teetä meillä menee Kipparinnan kanssa melkein liikaakin. Mutta tee on vaan niin hyvä nautintoaine. Ja teepannun allahan on lattia projektista ylijääneistä paloista tehty tiikkinen pannun alunen.  Lopulta olikin aika siirtyä iltapesulle ennen lasten siirtymistä petiin. Olivat oikein itse pedanneet sänkynsä ja laittaneet pussilakanatkin peittoihinsa. Isänä seurailin vain tyytyväisenä heidän kasvamistaan. Koirat ihmettelivät tätä veneessä olemista kovasti. Pientä levottomuutta mutta, rauhottuivat lopulta lasten jalkoihin nukkumaan. Neiti taisi lukea vielä hiukan Hercule Poirotin seikkailuita. Ollaan tyrkytetty neidille viisikoita ym mutta ne ovat liian lapsellisia. Poikamme "sammui kuin saunalyhty" olisi äitini sanonut.
Lopulta pääsimme Kipparinnan kanssa istumaan laiturille ja ihailemaan auringon painumista mailleeen. Oli siinä laiturilla istuessa yön tummuessa mukava istua ja nauttia seurasta sekä juomasta. Välillä molemmat kävimme laittamassa lisää itsellemme lisää vaatetta. Siltikään ei tullut mieleemme siirtyä sisätiloihin lämpimämpään. Vihdoin menimme nukkumaan veneeseen. Molempia meitä hiukan hymyilytti ajatus sänkyyn pääsemisestä. Meillähän oli nyt uudet patjat veneessä. Ja nehän tuntuivatkin tosi mukavilta nukkua.
 Sunnuntai aamulla nautittuamme runsaan meriaamiaisen käynnistin jo veneen moottorin. Mutta meillä oli ongelma. Kipparinna oli saanut käteensä rätin ja sanoi pyyhkäisevän hiukan pintoja joten voin sammuttaa moottorin ja tehdä jotain. Ajattelin heti ratkaista ne parin ongelmaa jota veneessämme on ajattelemalla toimintoja nykyaikaisesti. nykyäänhän veneily ja varusteet ovat jotain muuta kun veneemme valmistuessa 32-vuotta sitten. Ensin porasin reijän moottoritilan ja akkutilan väliseen seinään. Reijästä työnsin uuden sammuttimemme suuttimen moottoritilaan ja kiinnitin sammuttimen akkutilan seinään. Tätä ratkaisua ei toivottavasti koskaan tarvitse testata. Sitten kiinnitin akkuja varten akkulaturin kiinni. Nyt on helpompi ladata akut laiturilta saatavasta sähköstä. Loppujen lopuksi Kipparinna oli löytänyt useita paikkoja joita emme tietäneetkään veneessämme olevan. Ja näissähän sitten oli myöskin siis siivottavaakin riittävästi. Eli olimme viikonlopun merellä mutta, vain kotilaiturissa. Ei aina tarvitse mennä merta edessäs kalaan jotta pääsee irti arjesta.


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti