tiistai 8. tammikuuta 2019

Piirroksia ja toiveita ...

 Aina silloin tällöin tulee palattua ajatuksissa omaan peruskoulu aikaan. Niin taas tälläkin kertaa. Itseäni ei juuri kiinnostanut koskaan piirtää taikka kirjoittaa mitään. Johtuu varmasti opettajan ja minun näkemys eroista näissä aineissa. No, en aikuisenakaan ole hyvä kummassakaan lajissa. Silti koen pärjääväni elämässä.

Sunnuntai aamupäivällä kuunneltuamme Pekka Laineen ihmemaan oli minulla tarve päästä veneelle suunnittelemaan veneemme avotilaan uusia penkkejä. Kipparinnaa ei kiinnostanut vielä ulkoilu vaan ohjasi minut laatikoita penkomaan kirjahyllyn luokse. Sieltä löytyi aikanaan piirtämäni kaava Leaninan avotilaan. Siitä sitten mittaamaan ja piirtämään uutta kaavaa. Nyt ei kaavaa tehty kuten aikanaan "isot pojat" tekivät Nortti-askin kylkeen. Vaan vanha kirjekuori sai tilaisuutensa uusio käyttöön.

Onneksi kotoa löytyi myös iso pahvilaatikko johon sain tehtyä 1/1 mallin penkin kannesta. Rimoitus voi vielä muuttaa muotoaan mutta tästä sitä lähdetään työstämään. Sain aikaan ihan kelvon mallin.

Nyt olikin jo aika siirtyä veneelle katsomaan miten on mitat olleet hallussa. Toivoin koon olevan oikea. Olihan perhe jo koe istunut tämän demo-penkin.


Hyvältä tuo näyttäisi näin alkuunsa. Koko on juuri passeli meidän tarkoituksiin. Tässä mahtuu istumaan sekä ihmiset että karvakuonot. Mahdollisesti vielä penkille pehmuste tarvitaan... Pahimmassa hädässä näistä kahdesta istuimmista saa yhden varapunkan.....

Satamassa oli useammassa veneessä jo tohinassa alkamassa. Jossain korjailtin talvipressuja, jossain sovitettiin kesäksi veneen katoksen kaaria ja toisaalla vaan oltiin hiivitty rantaan fiilistelemään. Kyllä se kesä sieltä pian tulee. Kohtahan on jo Matkamessut ja mikä tärkeintä Venemessut. Onneksi ei meren jäällä vielä porukka koettele jään kantavuutta. Ollaan viisaasti vesillä myös talvella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti