torstai 9. heinäkuuta 2015

Suuri meriretki 3, osa 2

Oli synkkä ja myrskyinen päivä, taas. Jotenkin tuntuu, että näitä päiviä on taas tälle vuodelle riittänyt. Okei, lähtiessämme "Nurmijärven Lähteelästä" oli kaunista ja lähes tuuletonta. Lapsemme siirtyivät Millenium Falconiin pelaamaan lautapelejä Porkkalan selän ylityksen ajaksi. Meillä oli hetki oikein hyvää aikaa olla vaimon kanssa kahdestaan. Tuuli ei oikein riepotellut meitä selän ylityksen aikana vaan pääsimme turvallisesti Stora Halsöhön Stora Halsöhön. Todella mukava ja rauhallinen paikka viettää yötä. Rannalla on laiturin edessä grillikatos. Ja laiturin takaa löytyy sauna. Saunan varausvihko on grillikatoksen seinässä olevassa postilaatikossa.

Kuva: Tuuli Salonen
Menimme illalla saunaan. Vaihtoehtona olisi kiertää rannan kautta saunalle taikka niin kuin me teimme, kumiveneellä suoraan yli. Naiset ja tytöt laittoivat jo veneellä bikinit päälle ja me pojat laitoimme uikkarit jalkaan jo veneillämme. Saimme virkistävän sadesuihkun ennen ja jälkeen ssaunan. Sade melkein haittasi elämää. Wallas oli laitettava täysille jotta saimme koiratkin pysymään lämpiminä sadepäivän jälkeen.
 Saunan jälkeen nautimme letuista sekä kermavaahdosta. Letut käänsimme tietenkin heittämällä.Veneessämme oli muutamia kypsyneitä persikoita. Näistä teimme lettujen lisäksi liekitettyjä hedelmiä. 
Aamulla herättyämme aurinko paistoi melkeimpä poikkeuksellisesti. Ja veneemme takana oli käynnissä polttopuiden tuominen saarelle. Melkoinen lautta jossa oli kaivuri kyydissä sekä tietenkin pieni traktorikin. Tätä puiden tuomista seurailimme aamiaispöydästä. Sitten olikin jo aika lähteä retkemme suraavaan kohteeseen. Matka alkoi vastatuuli osuudella, tämän jälkeen pääsimme saarten suojaan eikä keinutusta ollut ollenkaan. 


Ennen saapumista Inkooseen piti laittaa Albatross / Vilkas avotilan luukut kiinni. Sadetta taas tiedossa.... Tytär ja vaimoi toimivat kansimiehinä pienessä tihkusateessa. Inkoon vierassatamassa oli saapuessamme hyvin tilaa. Millenium Falcon rantautui ensin jonka jälkeen me kiinnittäydyimme heidän viereen. Tällä kertaa muistin tulla perille aivan väylämerkkien miukaisesti. Edellisellä vierailulla oikaisin ja olin vähällä jäädä pohjaan kiinni. Välillä paisteli aurinkokin oikein kauniisti. Tälläisena hetkenä vanha kaverimme soitti ja kysyi saisiko tulla kylään veneellemme. Hän oli käymässä veneellään ja huomasi meidän olevan satamassa. Todella mukava tavata kavereita reissussa. Nyt tätä kirjoittaessa satamassa on edelleen runsaasti paikkoja vapaana. Liekö "kurja" keli vai Kreikan tilanne vähentänyt veneilijöitä. Viime kesäkin oli meidän mielestä edellistä hjiljaisempaa laineilla. Ja kun seurailee veneitä nettivene.comista niin siellä on edelleen samoja veneitä myynnissä kuin viime kesänä. 

Iltapalaksi tänään oli kanasalaattia  jossa oli lisäksi hunajameloniakin. Kana oli marinoitu Chimichurrilla. Mukavan mieto ja sopiva maku myös lapsillekin.Tämän jälkeen on lasten hyvä käydä nukkumaan. Tätä kirjoittelen pitkän pätkän Harry Potteria luettuani. Vaimo yhdessä siskonsa kanssa ovat ulkoiluttamassa Mioa sekä Metteä.Koirien on ilmeisen haasteellista tottua syömään reissulla. Noita saa nyt kokoajan lahjoa herkuilla ja salaa syöttää. Punkkeja ei täällä reissulla ole ollut kuin kolme ja nekin Mette koiralla. 

Olen ottanut jääkaapista juustolajitelman lämpiämään. Maalais Brie, Chevrette Vuohengouda ja Petit Livarot huuhdellaan alas jääkylmällä Fresitalla. Vaimon sisko ihmetteli mihin vatsaan ssaisi mahtumaan herkulliset juustot, aiva amatööri veneilyssä siis....

Huomenna olisi tarkoitus sirtyä jopa niinkin kauaksi kuin Elisaari.  

1 kommentti:

  1. On ollut mukava lukea kuulumisianne meriretkeltänne. Toivottavasti ilmat suosivat jatkossa. Ja, Albatrossi toimii moitteettomasti. Mukavaa meriretken jatkoa! Sekä, terveiset täältä länsirannikolta!

    VastaaPoista