Mainos

lauantai 24. lokakuuta 2015

Aurinko armas.....

Yhä uudelleen ajattelen
pienet seikkaluni,
kun rannikon tuulen mukana ajelehdin
kajakissani
ja luulin olevani vaarassa.
Nuo pienet 
pelkoni,
joita luulin niin suuriksi, 
kun kaikki tärkeät asiat
minun oli saavutettava.

Ja kuitenkin on olemassa vain 
yksi tärkeä asia,
tämä ainoa:
elää nähdäkseen majoissa ja matkoilla
suuren päivän joka koittaa
ja valon joka maailman täyttää.
— Eskimoruno
 Perjantai saapui taas " raskaan " työviikon päätteeksi. Meillä oli työpaiakn viinikerhon rapujuhlat. Tämä oli varsin mukava tapa aloittaa viikonloppu. Hyvää ruokaa ja erittäin mukavia työkavereita. Vaimo ihmetteli kotona kun miestä ei näkynyt kotona normaaliin aikaan. No onneksi muistin kuitenkin ilmoittaa kotiin etten ole päivällisellä kotona. Rapujen ja hyvän ruoan sekä juoman jälkeen oli hyvä suunnistaa kotia.Nyt olikin sellainen perjantai kun koko perhe oli paikalla. Vanhemmat tytötkin tulivat viettämään viikonloppua vanhenpien lihapatojen luokse.

 Lauantai amupäivä meni kotona lasten kanssa touhutessa. Lopulta venerannan kutsu kävi ylivoimaiseksi. Sain houkuteltua vaimon mukaan rantaan kun sanoin tarvitsevani apua paikkojen siivouksessa. Otimme koirammekin ( Mio ja Mette ) mukaan. He viihtyivät avoimmessa auton takakontissa hyvin. Välillä vaimo ulkoili heidän kanssa ettei aika käynyt pitkäksi. Tänäänhän oli todella kaunis päivä ja melkein taas lämpöisempää kuin juhannuksena... No, vaimon siskon mies oli omalla veneellään veljensä kanssa. He rakensivat Milleniumin Falconin päälle katosta ja olihan se meidänkin rakennettava Albatross / Vilkaan päälle katto. Onneksi olimme tehneet vuosi takaperin kaverini isän kanssa loistavat A-pukit Vilkkaan katolle. Nostimme vaimon kanssa nämä pukit veneen kannelle ja lopulta vielä kurki-hirren sinne päälle. Tämän jälkeen alkoikin se vaikeampi osuus. Tuonne ylös oli saatava kunnolliset pressut päälle. Meillä ei ole tässä kevyt peitteitä vaan "oikeaa" paksua materiaalia. Kestävät vieläkin useita vuosia vaikka ovat olleet jo monta talvea suojelemassa Vilkasta. Tietenkin laitoimme keulan peitteen ensin väärän suuntaisesti ja jouduimme kääntämään tämän oikeaan suuntaan. Nyt pituus ja leveys riittivät suojelemaan venettä. Lämminhän tässä touhutessa tuli ja pidimme pienen evästauon. Lepohetken jälkeen jaksoimme laittaa perän peitteeksi vaaleamman peitteen jolloin valoa riittää keväällä askarrella veneessä. Kunnon paksussa peitteessä on kestävät lenkit naruja varten. Sidoimme peitteen pukkiin kiinni lähes jokaisesta mahdollisesta pisteestä. Nyt saa tuulla ja sataa eikä Vilkas kärsi näistä ilmiöistä.

 Lopuksi kävimme läpi veneemme säilytyspaikkoja. Viinikellarista löytyi muutama viinipullo ja kahdeksan unohtunutta limonadi pulloa. Nämä olivat jääneet piiloon meriretkeltämme. Mitään muuta yllättävää emme löytäneet mistään piiloista. Kyllähän tuota tavaraa saa riittävästi kuljetettua veneessä mukana. Monessa veneessä on Myydään lappu kiinni. Meidän veneessähän ei lappua ole mutta voisinpa laittaa sellaisen.  Ollaan kyllä koettu hienoja hetkiä tämänkin kesän aikana yhdessä Vilkkaan kanssa. On tuo Eskimo runo kyllä hieno.


Ja koiruudet halusivat päästä vielä uimaan. Ei valitettavasti isäntä ja emäntä päästäneet heitä mereen.
 Kotona sitten lasten seuraksi Monopolin pelaamista ja herkuttelua lämpimillä leivillä. Voiko ihminen enempää toivoa hyvältä päivältä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti