torstai 17. maaliskuuta 2016

Silikonia rakkaalle?


Ihminen on onnellinen niin kauan kuin hän itse niin päättää, eikä mikään pysty häntä estämään.- Alexander Solzenitsyn - 


On jo melkoisen keväinen ilma. Siitä mielenkiintoinen iltapäivä on ollut että, elämini on muistuttanut taksi kuskin elämää. Töistä reippaasti kotiin ja ruokaa perheelle ja siitä se sitten lähti. Poika meripartioon ja neiti jumppaan. Neidin treeneihin viennin jälkeen ehti huilata vartin ennen kuin partio loppui. Tällöin oli aikaa käydä Marin-satamassa Kivenlahdessa. Illalla paistoi vielä aurinko ja lämmintäkin oli vielä 7 astetta.  Kesää aloin taas miettimään ja siitähän se ajatus lähtikin..... Josko rakkaalle ostaisi silikonia?
Veneen pohjaanhan on tarjolla vaikka mitä vaihtoehtoja. Löytyy kalliita ja vähemmän kalliita vaihtoehtoja. Aikanaan kun nostimme veneemme jo edesmenneen kaverin kanssa peräkkäin ylös niin näimme eron näiden maalien toiminnoissa. Veneet kun olivat ylhäällä vierekkäin pukeilla ja odottivat pesua ero oli selvä. Suomenojalla on aivan loistava veneenpesijä. Britti tai ainakin "Lontoota" puhuva mies. Hän meinasi kuolla nauruun kun vertaili veneidemme pohjia. Toisella oli pohjassa Hempel ja toisella ei. Naurun jälkeen kommentti oli mieleenpainuva ja tämän jälkeen ovat molemmat aina maalattu Hempelillä. Tuostakin huolimatta olen ollut onnellinen veneillessäni ja toki muutenkin elämässä. 

Nyt kun olen seurannut myös tuota paikallisien meripartiolaisten toimintaa niin olen harkinnut heidän valintaansa veneen pohjaan. Eilen tarkistin heidän veneensä pohjan tilan ja sehän olikin aivan puhdas ja ehjä. Käden alla tuntui vähän erilaiselta kuin normi maali. He ovatkin laittaneet uutta Hempel Silic One pohjamaalia. Ja mitä olen kuunnellut kokemuksia tuosta niin kyllä heidän kannatti vaihtaa tuohon.  Ympäristön kannalta en ole aivan varma mikä olisi kaikkein paras vaihtoehto veneen pohjaan. Myrkkymaalista irtoilee myrkkyjä, miten tuosta siliconesta irtoaa muovia?


Kuva: Teemu Puukari
 Eli hankinko silikonia rakkaalle veneellemme?
Kuva: Teemu Puukari2 kommenttia:

  1. Onkos käyttökokemuksia Silic Onesta? Tuleeko näkkiä? Jos tulee, lähteekö helposti pehmeällä harjalla? Kuinka usein pitää uusia maalaus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen seurannut sivusta noiden Partiolaisten touhuja. Peseminen syksyllä on helppoa ja ei käsittääkseni näkkiä ole.... Maalataan tarvittaessa. Ovat olleet tyytyväisiä ratkaisuunsa

      Poista