Mainos

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Laskettuun aikaan on enään kaksi viikkoa....

»Myrskyn jälkeen on poutasää
Vihdoin oon sen saanut ymmärtää
Nyt sen nään
Ei voi yksikään päättää päivistään
Ne määrätään» ( san Kari Tapio )

Nyt on ollut kyllä harvinaisen raikasta ja kosteaa ilmaa liikkeellä. Meilläkin oli tarkoitus viikonloppuna käydä maalamassa Albatrossin pohjaa sekä vaihtaa paikalle uudet sinkit. Ajatuksissa oli myöskin käsitellä kajuutta Hempelin Rubbing aineella. Vähän kiiltoa pintaan ennen vesille laskemista.

No, viikonlopun olin kotona yksin kahden pienimmän lapsen ja koirien kanssa. Ja yllättäen lauantaina oli koulussa myyjäiset. Sain viettää koko aamupäivän paistamassa vohveleita koulun pihalla. Ja iltapäivästä meillä ainakin satoi räntää jalka rätin kokoisina hiutaleilla. Ei siinä kelissä veneelle tehnyt mieli. Tällöin soi mielessäni Kari Tapion Myrskyn jälkeen kappale. ” Myrskyn jälkeen on poutasää…” Toivottavasti.  Lauantaina kaverimme saivat jo veneensä vesille ja jakoivat todella hienoja kuvia koeajoltansa….

Sunnuntain vietinkin sisällä mutta kosteissa merkeissä. Koko päivä sujahti uimahallissa. Täällä ainakin oli lämmintä. Olen viettänyt ainakin puolet elämästäni sunnuntai aamut uimahallin lämmössä ja nyt jäljellä enään pari viimeistä uimaopetus sunnuntaita. Haikeaa mutta niin mukavaa. Jää aikaa veneilylle enemmän kun ei tarvitse kevään ja syksyn sunnuntaita varata uintiharrastukselle. Toki sen ajan vie tarvittaessa jokin muu työ tai harrastus...

Kuitenkin ajatukseni on saada vesille meidän Albatross. Aloitamme ehkä kauden veneilemällä tutulla veneellä. Laskettuun vesille laskemis aikaan on siis noin kaksi viikkoa. Vielä ehdin siis maalaamaan pohjan, vaihtamaan sinkit ja kiillottamaan kyljet. Seuraavaksi onkin sitten patjojen veneeseen vieminen juuri ennen vesille laskemista....Mutta palataakseni juhannus säähän vaikka ei tuo vappukaan ole vielä ohi. Kaksi vuotta takaperin oli juhannusaattona kylmää ja sateista, aivan kuin nyt. Silloin olimme viettämässä Juhannusta Espoon Vasikkasaaressa yhdessä kaveriperheen kanssa. Veneenä oli heidän Albatross kyydeistä saimme nauttia heidän kanssaan. Tässä on meidän Mio-koiran ensimmäinen retki Albatrossissa. 

Jotain uttakin pitää uuteen Family Cruiser veneeseen aina hankkia. Nyt on olohuoneessamme uusi veneen vessa. Toki laitan sen vielä pakettiin ettei tule testattua sitä yön pimeinä tunteina. Hain tämän Marineasta ja samalla katselin seuraavia ostoksia. Kovasti sormet syyhyävät kun pääsen asioimaan tuollaisessa puodissa josta saa vielä palveluakin. Onneksi lompakon nyörit pysyvät joskus jopa kiinni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti