Mainos

maanantai 2. toukokuuta 2016

Vesillä, vihdoinkin !

 Everybody loves the things you do
From the way you talk
To the way you move...
Everybody here is watching you
'Cause you feel like home
You're like a dream come true
(Songwriters: Adele Adkins, Tobias Jesso. )

Vihdoin pääsin merelle. Ensin sain auttaa kaveria hänen veneen vesille laskemisessa. Buster oli trailerilla odottelemassa veteen pääsemistä. Ei muuta kuin peruutus liuskalle ja trailerilta vene vesille. Suomenojalla pitää melkein ottaa vuoronumero ennen kuin saa laskea veneen. Jatkuva virta oli noille rampeille. Ja peruutustyylejä on useita, mutta pääasia on veneiden onnistunut laskeminen veteen. 

Buster kellui ja moottori heräsi käyntiin. Päätimme tehdä kauniissa kesä illassa pienen koeajon. Heti lähtiessä kohtasimme laiturissa kelluvat Auroran ja Espoo 1. Näillä molemmilla olen tehnyt vuosien saatossa useita matkoja milloin mihinkin saareen. Ja varsinkin Espoo 1 on sellainen joka herättää tunteita minussa joka pidän puuveneistä. Nyt meillä Espoosa on uusi palvelun tarjoaja toista vuotta. Hänen veneisiin en ole saanut vielä mitään suhdetta. Ja Busterin liikkeet jotka tuovat muistoja tuntuivat hyviltä lähes kuin vene olisi puhunut minulle kaikuja nuoruudesta. 

Ajoimme kohti satamaamme Skataa ja ohitimme Saaressa -blogin saaren. Tällä he asuvat ilmeisimmin ympäri vuoden. Lueskelen kateellisena aina heidän blogiaan. Asua nyt saaressa kaikkien palveluiden läheisyydessä.
No, matkalla meidät ohitti toinen alumiini vene jossa oli perässä kaksitahtimoottori. Ja se ensimmäinen tuoksu jonka tuosta sain toi muistoja lapsuudesta. Matkat omalla perheen Mini-Busterilla lähivesillä tulivat mieleen. Alan ilmeisesti olemaan pahasti keski-ikäinen kun tuoksut herättävät vahvoja muistoja. Mitkä muistot tulevatkaan eteen kun saan ensimmäiset pärskeet merivettä kasvoille, tai jokin tietty hajuvesi voi viedä vuosikymmeniä ajassa taaksepäin. When we were young....

Kotisatamasta löytyikin jo useita tuttavien ja kavereiden veneitä. Pikkaisen taidan olla heille kateellinen... Oma vene saapuu sinne kohtapuoleen. Ensin tosiaan Albatross joka toivottavasti saadaan myytyä sitä arvostavalle taholle. Ja jossain vaiheessa paikalle ilmaantuu meidän uusi Family Cruiser. Uusi laituripaikkamme on lähes sama kuin meidän ensimmäinen ison veneen paikka satamassamme. Todella kivaa, ollaan lisäksi taas kavereidemme lähellä samalla pätkällä laituria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti