Mainos

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Alkukausi ravinnon puolesta

Tuossa suunniteltiin vapun menoja. Meillä olisi mahdollisuus nyt ensimmäistä kertaa olla vappuna merellä oikein yötäkin. Tosin vain yksi yö. Perinteisesti vappuna on tullut aina syötyä grilli herkkuja, niin nytkin olisi tarkoitus. Parina viime kesänä olemme saaressa usein tehneet meille hampurilaisia. Usein hampurilaisen väliin on tullut kanaa, cheddaria, salaattia ja jotain kastiketta. Toisinaan on ollut itsetehtyjä jauhelihapihvejä. Eilinen blogi kirvoitti veden kielelle useammallakin lukijalla. Ainakin keskustelu johti toiveeseen resepteistä.
Ajattelin vappuna tarjoilla perunasalaattia kermaviilillä, oikeilla suolakurkuilla, omenalla ja sipulilla. Aikuisille haaveilen tekeväni Valhalla hampurilaiset, esivalmisteltuna kotioloissa. Lapsille tavalliset burgerit sekä kaikille tietenkin nakkeja. Nämä huuhdellaan alas tietenkin itse tehdyllä simalla. Paikkana voisi olla jokin Espoon ulkoilusaarista. Ellemme sitten suunnista vähän kauemmaksikin.

Odottelen suunnattomasti ilmojen lämpenemistä. Tosin kyllä siinäkin on omat harminsa. Meidän pari karvanaamaa kulkevat kokoajan hajujen perässä. Vanhemmalla koiralla oli jo viime vuonna harrastuksena punkkien keräily. Sama keräily into jatkuu hänellä tosiaan tänäkin vuonna. Ollaan poistettu hänestä jo noin 10 punkkia. Viimeisin ilo niinkin mukavassa paikassa kuin silmäkulma. Nuorempi koirista ei ole saanut hankittua kuin vasta kolme punkkia. Hänestä ne tosin löytyy helpommin kun hän on vaalea. Taitaa olla aika laittaa punkki karkoitetta. Ollaan käytetty Frontline Comp valmistetta joka on pelittänyt hyvin.

2 kommenttia:

 1. Olipa mukavaa löytää taas yksi veneily-aiheinen blogi luettavaksi :)

  Tässä ikkunasta räntäsadetta katsellessa, odottelen myös kevään lämpöä. Me saimme Aava-veneemme vesille viime viikonloppuna, mutta nyt näyttää kelit huonolta taas veneilylle.

  Oijoi noita hampurilaisia, tuommoisia voisi ilomielin ottaa retkievääksi merelle - vaikka grillata pihvit paikan päällä jossakin saaressa. Itsetehty perunasalaatti on myös herkullista lisuketta - kiitos muistutuksesta. :)

  VastaaPoista
 2. Hei, mukava kun löysit blogimme. Pyrimme päivittämään blogiamme vähintään kerran viikossa. Usein useamminkin. Kiva aina saada kommentteja kirjoituksista. Saa myös kertoa kavereille tästä blogista, aina mukavampi kirjoittaa kun löytyy lukijoita....


  Tuo nykyinen ilma ei oikein vielä houkuttele merelle lähtemiseen. Mutta eiköhän se lämmin kevätkin sieltä tule.

  Onneksi noita saaria missä grillata on merellä riittävästi. Noiden hampurilaisten kanssa tulee vaan kateus kanssa veneilijöiltä vastaan. On meinaan todella maukkaita.

  VastaaPoista