Mainos

torstai 9. huhtikuuta 2015

Liiveistä turvaa

Nyt kun veneen laskeminen vesille lähestyy, niin on tarkistettava kaikki pelastusliivit ym. Pelastusliivejähän on vähintään riittävästi perheellemme. Meille aikuisille on molemmille Viking -paukkuliivit Viking ja näihin on uudet varapatruunat. Aikuisille on myös oranssejakin liivejä useampaa kokoa tarjolla. Mietiskelen vielä miten olikaan niiden paukkuliivien kanssa jotka kaverini leski osti vuosi sitten venemessuilta.  Lasten liivejäkin on jokaista mahdollista kokoa useampia. Ollaan ostettu niitä oikeita oransseja liivejä, ollaan peritty ja saatu myös noita samoja oransseja liivejä. Nyt on sellainen tilanne, että lasten liivejä on kahdeksan kappaletta. Liivit ovat sopivia 3-18 vuotiaille painonsa mukaan. Meillä on ollut tapana pukea lasten päälle liivit jo laiturilla. Ja onneksi sama periaate on ollut myös kavereiden perheissä. Tämä sen vuoksi ettei tarvitse sanoa " tietty hävikki kaikessa ". Alle teini-ikäiset lapsemme ovat pukeneet liivit päälle aina autosta noustessa ja ottavat liivit pois vasta takaisin rantaan tullessa. Toki leikkiessään veneen sisätiloissa saavat olla ilman liivejä.  Lapsemme ovat kaikki uimataitoisia mutta tässä ei ole kyse pelkästään uintitaidosta veteen pudotessa. Näin toimien olemme myös opettaneet lapsillemme vesillä liikkumisen turvallisuuksia.

Meillä kun on nyt myös lemmikkejäkin niin sama liivi käytäntö koskee myös heitäkin. Meidän Mio ( Lagotto Romagnolo ) oli jo viime vuonna mukanamme merellä ja lähes aina liivit päällä veneessä. Hän tippui omaa syytään veneestä pari kertaa jolloin oli hyvä kun oli liivit päällä. Ensimmäinen koiran  tippuminen tapahtui kun olimme veneellämme tulossa satamaamme Suinon salmen kautta. Hänen tassunsa luisti teak-kannella ja mulahti veteen. Ei muuta kuin veneen vauhti seis ja houkuttelemaan koiraa takaisin veneelle. Näin lopulta kävikin ja vaimo sai nostetuksi märän koiran takaisin veneeseen. Liiveissä oli kunnon nosto-kahva selässä. Ilman tätä ei olisi onnistunut. Toinen tippuminen oli Golisnäsissä. Satamassa paikallaan ollessa ja lasten kanssa rantaan mennessä koira liukastui ja mulahti veteen. Nyt ei liivejä mutta kaulapanta ja talutushihna. Hihnasta ohjaten koira veneen perään ja ylös. Oli muuten kohtuu hankalaa. Nyt sitten piti ennakkoon testata miten meidän koirat suhtautuvat pelastusliiveihin. Tässä Mette liivit ensimmäistä kertaa päällään. Koko taisi olla varsin sopiva. On siis mentävä ostamaan hänelle liivit. Uskoisin päätyväni ostoksille Bilteman koiraliivi .Meillä toininut hyvin. Ei tuo koira kovin iloiselta vaikuttanut tuohon kokeiluun.
Sitten Mio kokeili viime vuotisia liivejään. Ja vanhasta tottumuksestahan ne päälle menikin. Eikä edes yhtään harmittanut meidän meri-karhu koiraamme. Hänellä oli tapana pötköttää veneemme sohvalla tai takakannella ajomatkojen aikana. Tässäkin hän otti kuvaa varten normaalin matkustusasennon sohvallamme. Hän kaipaa selkeästi merelle. Jos ei muuta niin ainakin uimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti