Safire Mökki mainos

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Tuplaten turvaa



Olemme aina ennen pärjänneet veneillessä vähillä varusteilla. Ensimmäisessä omassa veneessämme ei alkuun ollut edes karttaa. Toki sellaisen ostin melkein heti veneilyn alkaessa. Kompassina toimi melonta kompassi, joka oli mallia kajakin kannelle solmittava. Veneenä oli Silver Beaver. Seuraava veneemme oli jo uppouma runkoinen Nordic 81. Tässä veneessä oli jo kiinteä kompassi ja kartat jostain 80-luvun alusta, VHF-radio ja kaikuluotain, joka oli tarkka rantautuessa.  No meillähän ei ollut tietoa radion toiminnasta taikka mitään lupia siihen. Emme siis tarvinneet VHFää... Ensimmäisenä keväänä, kun uusimme kajuuttojen katot poistimme VHF-antennin sekä TV-antennin turhina. Säilyttelimme toki VHF-radiota olohuoneessamme kirjahyllyn laatikossa varmaan 7 vuotta. Ei sitä tiedä koska tulisi inspiraatio käydä kurssi  ja voisi kiinnittää sen takaisin veneeseen.



Nyt uudessa veneessämme Albatrossissa, jonka ostimme kaveriltamme on kaksi kompassia ( kiinteä ja käsi ), VHF-radio ( toki kytkemättä vielä ), kaikuluotain ja tuoreahkot kartat. Tässä keväällä ostin meille Samsung Galaxy Tab4, johon sitten latasin Loisto navigaatio ohjelman. Näillä pitäisi pärjätä ajattelin, kun veneessämme on myös tabletille latauspaikkakin. Toisin kuitenkin kävi. Vaimon siskon perhe osti veneen talven aikana ja he päättivät päivittää kaikki navigaatio varusteensa. Sehän johti siihen, että meidän " piti " ostaa heiltä vanhat laitteet meille. Eli nyt meillä on Flying Albatrossissamme alkuperäiset kaikuluotain ja VHF laitteet. Uusi Tabletti, jossa Loisto, sekä tämän vuosi tuhannen puolelta olevat plotteri ja kaiku. Eikä tässä vielä kaikki, kuten TV-shopissa on tapana sanoa. Mennä viikolla edellinen esimieheni kysyi kiinnostaisiko ja tarvisisimmeko merikortteja. Hänellä oli ylimäräinen ja turha merikortti Helsingistä länteen. Sitten meillä on varmuuden vuoksi kolme sammutinta sekä kahdet soihdut ja raketit ym ym. Nyt on turvallista.


Tänään toisena pääsiäispäivänä aurinko vihdoin helli pieniä ihmisiä. Tiedossa olisi vierailu anoppilassa pääsiäis herkkujen ääreen. Myöhään herättyämme pääsimme kävelylle meren rantaan koiriemme kanssa. Minä, vaimo sekä kaksi nuorta koiruutta. Ja koirillahan vauhtia piisasi, kun päästimme ne vapaaksi rantaniityllä. Hetken koirien juostua jatkoimme matkaa taas koirat kytkettyinä. Pääsimme ensimmäiselle laiturille ja menin vanhemman koiran kanssa edeltä, vaimo ja nuorempi tulisivat perässä. No eivät tulleet. Vaimo olisi tullut, mutta koira laittoi jarrut päälle. Hetki maaniteltiin ja lahjottiin niin johan uskalsi koirakin tukevalle betonilaiturille mukaan. Sitten jatkoimme matkaa seuraavalle laiturille, joka olisi mallia kelluva. Tänne pääsimme kaikki sujuvasti yhdessä. Vanhempi koira olisi mielellään mennyt myös uimaan. Tällä kertaa jäimme vain istumaan laiturille ja tuoksuttelemaan meren tuoksua. Tyyni lämmin ilma lämmitti meitä. Ihastelimme ensimmäisiä veneitä lähi satamassa. Mutta kello kävi vääjäämättömästi ruokailua kohden.

Nopeasti kotiin ja koirat autoon. Nokka kohti sisämaata ( Vantaa ) ja herkkupatoja. Täällä kaikki siskokset olivat äitinsä luona. Tämä sisko, joka on perheineen ostanut ensimmäisen veneensä yllytti meitä kevään ensimmäisille veneretkille. Saas nähdä miten kelit kehittyy. Päästäänkö reissuihin Vappuna ja Helatorstaina? Jos ei muuta niin ainakin päiväseltään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti